USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині хочуть спрямувати понад 2 млн на природоохоронні заходи

30 Січня 2018 13:23
Понад два мільйони у 2018 році хочуть спрямувати з обласного фонду охорони навколишнього середовища на природоохоронні заходи в районах Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 30 січня.

Член комісії розглянули проект рішення про природоохоронні заходи у 2018 році. Начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський повідомив, що у 2017 році у зв’язку зі змінами до бюджетного кодексу надходження екологічного податку до обласного фонду охорони навколишнього середовища зменшився з 55 до 30% і прогнозують, що у 2018 році обсяг надходжень становитиме 3,256 мільйона гривень.

До місцевих фондів надходитиме, як і раніше, 25% екологічного податку. У проекті рішення про обласний бюджет 2018 року для управління екології передбачили 3,256 мільйона гривень. 2,621 мільйона хочуть спрямувати на природоохоронні заходи як капітальні видатки у вигляді субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на умові співфінансування у розмірі 50%.


Так, на будівництво водопровідної мережі в селі Гірка Полонка Луцького району пропонують спрямувати 411 тисяч гривень з обласного фонду охорони навколишнього середовища, на капітальний ремонт каналізаційної мережі та септиків-відстійників на вулиці Індустріальній в Ківерцях – 160 тисяч, на капітальний ремонт водопровідних мереж села Буцинь Старовижівського району – 150 тисяч, на розчистку та поглиблення меліоративних каналів на території Дубечненської, Кримненської, Поліської, Любохинівської сільських рад Старовижівського району – 450 тисяч, на покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки Риловиця в місті Володимир-Волинський (перша черга) - 356 тисяч, на здійснення заходів від підтоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь на території села Риковичі Павлівської сільської ради Іваничівського району (капітальний ремонт) – 152 тисячі.

Член комісії Юрій Ройко зауважив, що зараз говорять про кошти фонду охорони навколишнього середовища, а цей фонд формується з коштів сплати екологічного податку. Водночас, понад половина підприємств на Волині, які мусили б сплачувати цей податок і отримувати дозвіл на викиди, цього не роблять, тож працювати над наповненням фонду є нині завданням держекоінспекції, яка може перевіряти такі підприємства.

Голова комісії Василь Столяр запропонував на наступне засідання комісії підготувати інформацію про те, кого притягнули до відповідальності за уникнення сплати цього податку.

Члени комісії рекомендували погодити пропозицію управління екології та природних ресурсів ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
жителька з Липлян Показати IP 30 Січня 2018 13:39
А скільки грошей виділено на провогази жителям села Липляни ,що знаходяться поруч очисних споруд міста Луцька??? Сморід нестерпний...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus