USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині хочуть створити базу порушників виборчого законодавства

24 Жовтня 2014 14:26
Публічну базу членів виборчих комісій, які порушили законодавство, пропонує створити Громадянська мережа ОПОРА.

Про це йшлося під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА «Підсумки спостереження за виборчою кампанією на Волині: оцінка фактів порушень, прогнози щодо дня виборів», що відбулася 24 жовтня у Луцьку.

Зі слів активістів, щороку є члени виборчих комісій, які порушують закон. Серед них є ті, хто свідомо порушує законодавство – виганяє спостерігачів, обмежує їхні права. Про ці порушення говорять, проте, після закінчення виборів, про це забувають, а під час формування виборчих комісій на наступні вибори злісні порушники отримують місця у складі виборчих комісій та навіть керівні посади.

ОПОРА пропонує створити публічну базу членів виборчих комісій-злісних порушників закону з інформацією про те, які саме порушення вчинив той чи інший член ДВК та які є свідчення цього. Матеріали мають на меті використовувати під час кожних виборів, аби не допустити порушників до нових виборчих комісій та щоб відбувалася реакція на неправомірні дії членів ДВК.



До цієї ініціативи, яка повинна стати довгостроковою, закликають долучатися виборців, журналістів, представників політичних партій, інформуючи про незаконні дії членів виборчих комісій, свідоме перевищення їхніх повноважень. На порушників виборчого законодавства планують впливати методом публічного осуду та тиску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 24 Жовтня 2014 14:33
Міша! Викуси болт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus