USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині мешканці «декомунізованого» села вкотре вимагають повернути стару назву

7 Березня 2019 22:58
У селі Сусваль Оваднівської ОТГ вкотре підняли питання щодо перейменування населеного пункту. Жителі села, яке назвали в честь загиблого місцевого жителя, учасника АТО Петра Сусваля, вимагають у місцевої влади повернути назву Жовтневе та пов’язують її із назвою місяця – жовтня.

Про це повідомляє БУГ.

Питання підняли 6 березня під час звіту голови громади та заступника з фінансових питань. Однак ще на початку зборів із словом виступив батько загиблого Остап Сусваль.

Чоловік кілька разів наголосив, що хоче перейменування, адже не дозволить паплюжити його прізвище та нагадав інцидент, коли після перейменування села вчепили вивіску «Сусваль», яку в перші дні знищили.

На зборах був присутнім голова Володимир-Волинської райради Роман Гук, адже в жовні 2017 року депутатський корпус райради прийняв рішення залишити нову назву.

«У нас в країні йде війна, і село назване в честь Героя, який загинув захищаючи нас, вважаю зараз недоцільно перейменовувати. Рекомендую завершити перейменування і прийняти нову назву», – сказав Гук.

Слова голови райради викликали хвилю обурення. Жителі вимагали повернути назву «Жовтневе» та казали, що не вважають її комуністичною. Один з присутніх чоловіків вимагав, щоб від місцевої влади надіслали лист і витребували пояснити слово «Жовтневе» і чому його пов’язують із комуністичним режимом.

Жителі села як аргумент наводили, те що в країні багато назв вулиць ще не пройшли декомунізації. Після години суперечок, не дійшовши порозуміння, місцеві жителі покинули збори, з вимогою, щоб місцева влада взяла на себе обов’язок повернути назву села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Червоноград переймен Показати IP 7 Березня 2019 23:04
Палубійський? Щоб міг вимовити.
Доктор Шацький 33 см Показати IP 7 Березня 2019 23:05
Це справа громади, а не вселяких довбо ....бів.
Анатоль_ Показати IP 7 Березня 2019 23:28
Треба повернути як люди хочуть! Повернути назву села мусово!
123 до Анатоль_ Показати IP 8 Березня 2019 07:39
а я хочу терміново повернути ціну на ковбасу як при ссср - “рубльовку”.
Я Показати IP 8 Березня 2019 07:01
все..засрались свідомі козли.. так їх скоро й товкти почнуть
1 Показати IP 8 Березня 2019 07:04
Хай підуть до московської церковці,встануть на коліна,поставлять свічки,гарно помоляться со страхом та трєпєтом і буде чудо- стане їм навіть не Жовтневе ,а самий Ленінобад
порох Показати IP 8 Березня 2019 07:34
ви там гризіться, а я буду бабки пи**ити.
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 8 Березня 2019 09:31
Червоне Полісся!
Анатоль_ до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 8 Березня 2019 10:39
Так! Брате мій! Ми з тобой полішуки настоящі!
Анонім Показати IP 8 Березня 2019 09:49
Потихеньку люди оговтуються -ЩО НАРОБИЛИ...
Навуходоносор Показати IP 8 Березня 2019 11:11
"Там, де раки тільки зимують, нарід наш живе роками!" - сказав недавно мій філософ сусід, дідусь, який живе поряд. В екстазі перейменування стільки дурниць зроблено! В*ятрович разом із своїми підлеглими в Інституті пам*яті, створеному за державний кошт, знайшов собі роботу років на триста, його так звані співробітники отримують непогану щомісячну платню з бюджету, а значить з наших податків. В його фірмі задумок на три життя! В планах, наприклад, взятися за імена "комуністичні", так що начувайтеся, Маші, Даші, Макси...А ще після декомунізації, як заявив головний декомунізатор, буде наступний етап - деколонізація. Згідно з плянами пана В*ятровича і назва "Волинь" може піддатися обструкції, вона ж під цією назвою входила до складу Російської імперії, а не Австро-Угорщини, як, наприклад, Галичина.
123 Показати IP 8 Березня 2019 13:34
Може вже жовтень взагалі виключити з календаря?
Я до 123 Показати IP 8 Березня 2019 16:41
а може вятровича з його кодлом недоумків викинути?
Chipset Показати IP 10 Березня 2019 19:02
Когда же закончится это мракобесие.Почему местные жители лишены права сами определять название городов и сел. Вятровича с подельниками на нары за издевательства над чувствами простых украинцев. Надеюсь новая власть сделает это и что бы эти сволочи не успели куда нибудь удрать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus