USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – місяць добровільної здачі зброї

3 Жовтня 2017 12:58
Із 1 до 31 жовтня на території області стартував місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів та засобів самооборони.

Про це йшлося 3 жовтня під час брифінгу за участі заступника керівника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергія Козака, тимчасового виконувача обов’язків заступника керівника ГУНП у Волинській області, керівника слідчого управління Максима Новицького та керівника сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Ярослава Троця.

Такі місячники проводяться щороку, зазвичай двічі на рік, аби зменшити кількість незареєстрованої зброї на Волині.

«Ми проводимо ці місячники, аби убезпечити наше суспільство, проживання наших дітей», – акцентував Сергій Козак і додав, що добровільна здача бодай однієї одиниці зброї вже принесе певний позитивний результат.
Особливо важливо проводити подібні місячники у зв’язку з триванням в Україні з 2014 року бойових дій, адже багато вибухових речовин, патронів привозять зі сходу.

Максим Новицький, своєю чергою, відзначив, що в рамках місячника власники мисливської зброї можуть її зареєструвати. Та наголосив, що згідно з Кримінальним кодексом України особі, у якої виявлять незареєстровану вогнепальну зброю, вибухові речовини або бойові припаси, загрожує покарання у вигляду позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

«Тому ми закликаємо громадян до добровільної здачі зброї, аби потім не потрібно було її вилучати, адже відповідно до Кримінального кодексу України особа, яка добровільно здасть до правоохоронних органів незареєстровану зброю, звільняється від кримінальної відповідальності», – зауважив Максим Новицький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus