USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині можуть ліквідувати відділ, що займається обласними освітніми закладами

12 Травня 2017 10:01
Сумніву піддають депутати облради доцільність роботи комунальної установи «Відділ соціального розвитку закладів та установ освіти і науки», оскільки його функції дублюють повноваження профільного управління ОДА. Наразі контракт з керівником відділу вирішили продовжити до кінця року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 11 травня.

Як повідомив заступник начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Сергій Дмитрук, основні функції комунальної установи «Відділ соціального розвитку закладів та установ освіти і науки» дублюють функції управління освіти, науки та молоді ОДА. Відтак, управлінню освіти рекомендують створити відповідний підрозділ у складі управління після ліквідації згаданої комунальної установи і працевлаштувати працівників ліквідованого відділу.

Своєю чергою, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна стверджувала, що усі повноваження щодо управління майном, оперативного керування закладами освіти обласної комунальної власності, які делегує облрада, здійснює саме ця комунальна установа. Натомість управління совіти ОДА, з її слів, відповідає лише за організацію навчально-виховного процесу. За матеріально-технічне забезпечення, енергозберігаючі технології, організацію ефективного використання бюджетних коштів облради, виділених на галузь освіти, відповідає саме цей відділ. Посадовець запевнила, що не може ввести працівників відділу в структуру управління освіти, оскільки управління має фіксовану кількість держслужбовців.

Сергій Дмитрук зазначив, що під час засідання тимчасової контрольної комісії заслуховували звіт директора комунальної установи і з’ясували, що основними повноваженнями відділу є реєстрація вхідної та вихідної документації, а матеріально-технічне забезпечення галузі совіти не залежить від комунальної установи, адже це повноваження управління освіти як структурного підрозділу ОДА. З його слів, контрольна комісія рекомендувала продовжити контракт з начальником відділу Володимиром Сіруком.


Депутат Валерій Дунайчук пропонував продовжити контракт до 1 липня 2018 року, тобто, аби охопити наступний навчальний рік. Заступник голови комісії Юрій Поліщук стверджував, що така комунальна установа потрібна, зважаючи на велику кількість освітніх закладів обласного підпорядкування. Своєю чергою, депутат Святослав Кравчук підтримував пропозицію контрольної комісії і зауважив, що варто вивчити питання доцільності існування цієї комунальної установи.


Заступник голови облради Роман Карпюк зауважив, що керівники навчальних закладів ставили питання про те, хто перевірятиме лічильники під час відпусток тощо. З його слів, після аналізу того, як в інших областях здійснюють подібний моніторинг, дізналися, що у деяких областях заощаджують до 15 мільйонів гривень на енергоносіях у комунальних підприємствах. На Волині, натомість. Ця комунальна установа не здійснює подібної роботи. Він пропонував підтримати пропозицію контрольної комісії до початку 2018 року продовжити термін дії контракту з керівником відділу, після чого провести конкурс.


У підсумку, члени комісії рекомендували продовжити контракт з Володимиром Сіруком до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Політикан Показати IP 12 Травня 2017 16:54
Що тоді робить управління? Контора виконує роль підрозділу облдержадміністрації і має стати цим підрозділом. Бо більше схожа на придаток "щоб куму була робота"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus