USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Майже 2,5 млн зекономлених коштів розподілятимуть між закладами освіти Волині

2 Грудня 2019 12:37
Завдяки енергозберігальним заходам, сприятливим погодним умовам та реорганізації закладів у сфері освіти вдалося заощадити понад два мільйони гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 2 грудня.

Депутати розглянули проєкт змін до показників обласного бюджету на 2019 рік за управлінням освіти, науки та молоді облдержадміністрації.

Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, пропоновані зміни здебільшого пов’язані з тим, що виникла економія коштів за енергоносії у зв’язку зі сприятливими погодними умовами та заходами енергозбереження. Також економії досягли завдяки реорганізації Іваничівської спеціальної школи-інтернату. Загальна сума економії становила понад два мільйони гривень. Крім того, в результаті ліквідації комунальної установи «Волинська обласна психолого-медико-педагогічна консультація», а також внаслідок того, що фактичні показники по придбанню путівок на оздоровлення ліцеїстів, кількості відряджень, вартості курсів підвищення кваліфікації по вказаних вище закладах, є меншими від планових, то по видатках на поточне утримання таких установ утворився надлишок бюджетних призначень у загальній сумі 479 тисяч гривень, які можна перерозподілити.

За пропозиціями головного розпорядника коштів обласного бюджету – управління освіти, науки та молоді така економія у загальній сумі 2,482 мільйона гривень перерозподіляється на збільшення інших статей витрат. Так, для проведення робіт з капітального ремонту приміщення гуртожитку №2 навчально-оздоровчого комплексу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні в сумі 1,495 мільйона, а також для повного розрахунку за роботи по реконструкції даху гуртожитку № 3 цього закладу в сумі 435,4 тисячі гривень пропонують збільшити видатки бюджету розвитку спеціального фонду на 1,93 мільйона гривень.

З метою проведення пусконалагоджувальних робіт котельні та оплати інших поточних витрат Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради (45 тисяч), забезпечення освітленням шляхів евакуації у Люблинецькому ліцеї Волинської обласної ради за приписом УДСУ з надзвичайних ситуацій (12,4 тисячі), придбання зимового одягу та взуття, дитячих меблів, постільної білизни, килимового покриття, побутової та іншої техніки для Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «ЦОСПП» (51 тисяча), Крупівського НРЦ (46,2 тисячі), Володимир-Волинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів (174 тисячі), забезпечення виплати заробітної плати працівникам Крупівського НРЦ, пропонують збільшити витрати на нарахування на оплату праці в сумі 12 тисяч гривень для цього закладу, а також видатки на поточне утримання вказаних вище установ в сумі 328,6 тисячі гривень.

З метою придбання обладнання довгострокового користування пропонували збільшуються видатки бюджету розвитку спеціального фонду окремих закладів освіти, а саме на придбання: лічильника газу для Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату «ЦОСПП» в сумі 25 тисяч , кухонної стінки, дивана телевізора, холодильника, ноутбуків для Крупівського НРЦ в сумі 107 тисяч, сервера для файлового обміну та мережевого багатофункціонального пристрою централізованій бухгалтерії управління освіти, науки та молоді ОДА в сумі 80 тисяч гривень.

Начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна зазначила, що за рахунок економії коштів за енергоносії та за результатами оптимізації закладів пропонують вирішити поточні проблеми. До кінця року планують заощадити ще приблизно три мільйони.

Своєю чергою, голова комісії Михайло Імберовський зауважив, що пропонуватиме не підтримувати проєкт рішення, оскільки невдовзі розпочинатимуться бюджетні слухання, під час яких кожне питання вивчатимуть з закладами освіти та охорони здоров’я. Зекономлені кошти згодом можна буде розподілити при формуванні бюджетних запитів. Він запропонував врахувати найбільш нагальні потреби в окремому проєкті рішення, а решту коштів розподілити за результатами бюджетних слухань. Отже,члени комісії наразі не рекомендували підтримувати проєкт змін до показників обласного бюджету на 2019 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus