USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинському митнику, через якого держава недоотримала майже 46 млн грн, повідомили про підозру

1 Жовтня 2021 14:15
Слідчі ДБР повідомили про підозру головному державному інспектору відділу митного оформлення Волинської митниці, через дії якого до держбюджету не надійшло близько 46 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У червні 2021 року слідчі ДБР викрили схему ввезення до України цигарок під виглядом керамічної плитки. Під час обшуку складських приміщень правоохоронці вилучили понад 1 млн пачок тютюнових виробів.

Було встановлено, що партію цигарок незаконно ввезла з Білорусі група зловмисників. Нелегальному бізнесу «допоміг» інспектор, який вніс недостовірні дані щодо найменування товару до автоматизованої системи митного оформлення. Це дозволило організаторам оборудки не сплачувати акцизний збір.

Задокументовано, що через це до державного бюджету не надійшло майже 46 мільйонів гривень митних платежів.

Працівника митниці підозрюють у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Розслідування триває.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР, Луцький прикордонний загін, за сприяння СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сторонній Показати IP 1 Жовтня 2021 17:04
Цікаво, як держава буде повертати збитки в 46 міпьйонів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus