USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині не згідні з визначенням центру об’єднаної громади

6 Квітня 2016 21:30
Центр об’єднаної територіальної громади пропонують створити у селі Сереховичі Старовижівського району, а не у селі Буцин, як планує облдержадміністрація.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 6 квітня.

Як розповів голова Волинського обласного осередку Асоціації народних депутатів України Андрій Бондарчук, центр об’єднаної територіальної громади пропонують створити у селі Сереховичі Старовижівського району. З його слів, група певних людей вирішила, що центром буде село Буцин (перевага Буцинської сільради, мовляв, полягає у тому, що там мешкає на 80 осіб більше). Усе інше – територія, дохід, інфраструктура, шляхи сполучення, туристичний маршрут через село до Милецького монастиря – на користь Сереховичів. Після війни, як пояснює Андрій Бондарчук, село було райцентром, там народилися троє представників вищих законодавчих органів трьох держав – Польщі, УРСР та незалежної України. Зокрема, Юхим Ярощук, який впродовж 16 років очолював Волинський облвиконком. Торік на території сільради встановили три пам’ятники, у центрі села розташоване гарне озеро.
Зі слів Андрія Бондарчука, з чотирьох сільрад дві вже визначилися на користь центру у Сереховичах.

Голова комісії Анатолій Вітів зауважив, що лист потрібно направити в Офіс реформ у Волинській області, наголосивши, що при створенні об’єднаної територіальної громади потрібно врахувати аргументи, викладені у листі. До того ж, відповідно до закону, всі об’єднання повинні бути добровільними, тому облдержадміністрація не повинна тиснути на рішення громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
житель с.Буцин Петро Показати IP 7 Квітня 2016 12:47
Шляхи сполучення до обласного центру,до районного центру,до м.Ковеля ,до Білорусії ,до Милецького монастиря проходять через с.Буцин.Всі районні організації,які обслуговували весь район були розташовані в с.Буцин,а саме :РТП,райостач райсільгоспхімія,комбікормовий, відгодівельний,Буцинське лісництво. На території Буцинської сільської ради розташована база відпочинку,яка приймає відпочиваючих з усієї України, А те,що Юхим Ярощук колись очолював Волинській облвиконком,це не показник для центру громади,
Сераховичі Показати IP 7 Квітня 2016 15:21
вирішують громади чи по вказівці зверху? дивна централізація?
Киів до Сераховичі Показати IP 7 Квітня 2016 15:42
вимагайте ввійти до складу Ковельського району де Ви перебували до певного часу .якщо обладміністрація буде підтримувати чиісь забаганки і тиснути на Вас. а не прислухатись до прагнення громади!
Сераховичі Показати IP 7 Квітня 2016 16:13
Скільки можна товкти воду в ступі? Що це за децентралізація під диктовку обладміністраціі?
право Показати IP 7 Квітня 2016 16:43
хто з депутатів не погоджується з правами громади? і тисне на " "правильне""рішення???
район до житель Показати IP 7 Квітня 2016 18:47
Згадала баба як дівкою була! коли це все було? за Брежнєва! Центр громади буде в райцентрі ! а дороги є в кожному селі
Свобода Показати IP 7 Квітня 2016 19:52
Центр громады в Сераховичи! Село этого заслужило!
Сергій Показати IP 8 Квітня 2016 13:50
Всі шляхи ведуть до с.Буцин.За медичною допомогою всі жителі наволишніх сіл,(в т.ч.Сераховичі) звертаються до АЗПСМ с.Буцин.Весілля святкують,дні народження ,різні зустрічі .також у с.Буцин. .Буцин гарне ,газифіковане ,освітлене(на даний час світить 114 ліхтарів),перспективне село,в якому на даний час є гарне,нове адміприміщення в якому можна розмістити всіх працівників об"єднаної громади
до Сергій Показати IP 8 Квітня 2016 17:17
все дороги ведут в РИМ!))
полішук Показати IP 8 Квітня 2016 18:29
Центр об"єднаноі громади - Сераховичі!!!
Лідія Остап"юк Показати IP 11 Квітня 2016 12:37
Центр об"єднаної громади-Буцин !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus