USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині невідомі розшукують бійців 51 ОМБ. Поради адвоката: як діяти

24 Лютого 2016 09:06
Територією Волині на іномарці пересуваються невідомі, які, представляючись поліцейськими, збирають інформацію про бійців 3-го батальйону колишньої 51-ї окремої механізованої бригади.

Про це повідомив адвокат і волонтер Василь Нагорний у Фейсбуці.

Зі слів Василя Нагорного, по області їздить іномарка, яка шукає бійців 3 батальйону 51 ОМБр.

"З самого ранку, в неділю, що минула, до бійця 3 бату приїхали два незнайомці в цивільному, спілкувались українською мовою, представились поліцейськими, хоча посвідчень не показували. Цікавились вони подіями травня 2014 року, коли той був в АТО. Ніяких протоколів не писали, просто задавали масу питань. Шкода, що боєць не побчив номерів і модель. Хлопці, особливо, 3 бат 51 ОМБр, будьте обережні. Приїзду передував телефонний дзвінок, представились, поліцейськими", - пише адвокат.

Якщо до вас приїхали такі гості. Поради від Василя Нагорного:

1. Хай покажуть посвідчення. Якщо не показують, то виставте рушницю, вила, сокиру в двері і скажіть, щоб забирались. По можливості гукніть друзів-атошників, затримайте "гостей", викличте поліцію, хай зясовують, хто це.

2. Якщо попередили, що приїдуть, то повідомте голову спілки районної спілки АТО - він знає що робити.

3. Не запрошуйте в будинок, навіть у двір, бо за пару днів потому, не виключно, що у вас знайдуть при обшуку якісь речові докази, типу зброї чи патронів.

4. Взагалі, поки не переконаєтесь, що це поліція, яка має відповідні повноваження, не відчиняйте дверей, не виходьте з хати, бо викрадуть, а скажуть, що ви самі дали згоду. Маєте сумніви в посвідченнях чи в цих особах, запропонуйте їм зустрітись у поліції або гукніть дільничного.

5. Ніяких довірливих бесід, бо 100% вашу розмову записують. Своїми спогадами, (точними чи ні), ви можете загнати у в'язницю не лише когось з побратимів, але й себе.

6. Якщо мають вас допитати як свідка, хай кличуть у поліцію, підтверджують повноваження і тоді будете свідчити чи відмовлятись від пояснень на підставі ст.63 Конституції. (Не забувайте, що у вас посттравмат і може бути як наслідок часткова втрата пам'яті )

7. І перестаньте вже боятись.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що бійця колишньої 51 бригади волинянина Андрія Федуна з метою допитати у справі з затриманням військовими сепаратиста розшукала луганська поліція, яка раніше викрала із рівненського шпиталю іншого бійця і насильно вивезла на Луганщину. Андрій Федун телефоном повідомив, що не довіряє луганській поліції та буде спілкуватися лише з волинськими правоохоронцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 09:46
Шож за фігня робиться.Забрали пацанів з дому на вйну а тепер розшукують.Вальцман щоб ти своєю жовчю вд*вився
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 11:05
Це жах. Регіонали-бандити-олігархи сидять на своїх місцях, грабують дальше і ніхто їх не пригатягнути до відповідальночсті - ні за сепаратизм (кідалова, хернеса, допкіна-попкіна і т.д. лукаш вимагає ще моральної шкоди!) А Героїв переслідують і держава не може їх захистити! Для чого нам така держава і такий президент!
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 12:41
А подивитися записи відеокамер, сусідніх магазинів, банків кудою пролягала дорога авто.
Аном Показати IP 24 Лютого 2016 16:07
Авто червоного кольору, із польською реестрацією. Нажаль марки авто та номерних знаків не записав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus