USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На Волині - низькі показники посівів

3 Листопада 2015 11:11
Площі посіву зернових на Волині - нижчі ніж торік. Пояснюють ситуацію сильною посухою.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови Волинської облдержадміністрації вчора, 2-ого листопада.

Як інформував директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, на Волині завершують осінньо-польові роботи.

«Цього року в області посіяли 162 тисячі гектарів озимих культур, а це - 97% у порівнянні із минулим роком. Подібна тенденція і в державі - 84%. На Волині менші посіви під урожай наступного року й ріпаку - лише 80% землі, у порівнянні з минулим роком, а це - всього 20 тисяч гектарів. Ми мали посушливі погодні умови, а це, своєю чергою, й вплинуло на посіви. Щодо посіву зернових, то найпродуктивніше спрацювали аграрії Ковельського та Рожищенського районів, найгірше в Ківерцівському та Горохівському районах»,- звітував Горбенко.

Потому він додав, що на Волині продовжують збір пізніх осінніх культур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus