USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Міністерський реабілітаційний центр для бійців обіцяють Волині

29 Вересня 2014 09:38
Майже 3,5 тисячі вояків повернулися на Волинь. Практично всі потребують допомоги: медичної або психологічної.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА сьогодні, 29 вересня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у всіх районах Волині створять реабілітаційні центри для бійців АТО.

Очільник ОДА Володимир Гунчик зауважив, що минулого тижня він спілкувався з міністром соцполітики. Так, з його слів, йому та Міністру Людмилі Денісовій вдалося домовитися про те, щоб на Волині створити реабілітаційний центр для військових в рамках міністерських програм.

Нагадаємо, нині до Володимира-Волинського прибуло вже 5 ешелонів військових. Зокрема, 28 вересня додому повернулися 2 ешелони. Частина з них отримали відпустки, дехто потребує лікування. В області ж зініціювали створення власного реабілітаційного центру, який поки що фінансується з місцевого бюджету.

Володимир Гунчик переконує: говорив у міністерстві про те, що на Волині найбільше загиблих з-поміж українських областей.

«У нас найбільше загиблих серед усіх областей, більше 3,5 тисяч повернулися. Ми домовилися про те, щоб розглянути питання створення реабілітаційного центру на Волині. Сподіваюся нам вдасться це зробити», – зауважив він.

Власне, в Україні планується створення п’яти таких реабілітаційних центрів, до цього списку пообіцяли включити шостий – волинський.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець зазначила, що зініційоване облдержадміністрацією створення реабілітаційного центру йде за планом. З її слів, вони вже готові цього тижня прийняти перших пацієнтів. Також планують співпрацювати з польським реабілітаційним центром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тягнибокс Показати IP 29 Вересня 2014 10:30
Більше того чимало одурманених людей підняли прапори та штандарти визвольних загонів УПА і пішли добровільно воювати на Донбас в зону так званого АТО. По ходу до них пристало багато придурків, футбольних фанатів, які навіть не розмовляють українською мовою, не мають жодної поняття про культуру та ментальність галичан, їх віросповідання, але прагнуть воювати. При цьому ніхто не заперечує конституційного ПРАВА української армії та правоохоронних органів проводити АТО чи будь-які інші військові операції не тільки на території Донбасу, але й ГАЛИЧИНИ. Але що роблять на Донбасі ДОБРОВОЛЬЦІ з Галичини під повстанськими знаменами УПА? Якщо повстанці Галичини воювали в часи другої світової війни за свій край, за свою віру, за свій хліб насущний, то за що воюють на Донбасі ті, хто прикрився чорно-червоними прапорами? Кого і що вони захищають там? Галичан, українців, право на приватну власність, право на віросповідання, право на свою мову? Якщо вони захищають мешканців Донбасу, то чому серед воюючих на українському боці так мало самих цих «жителей Донбасса»? Чому самі «жители Донбасса» не повстали на захист своєї (української ??? чи якої) мови і віри (якої ???) від російського окупанта? Чому вони не повстали проти іноземного окупанта, який загрожує відняти в них їхнього Бога, їхню приватну власність, їхню історію чи культуру? Питання звичайно риторичні, і відповідь на них очевидна й проста: під чорно-червоним прапором УПА галичани сьогодні воюють за власність олігархів, за інтереси їх сімей і за їхнього бога – золотого тільця. А якщо влада зміниться й українська армія отримає наказ з Києва провести АТО в Галичині, а їм на поміч прийдуть добровольці з Донбасу – тоді як мають відреагувати галичани ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus