USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині майже вдвічі збільшився туристичний збір

12 Березня 2024 16:28
3 млн 184 тис. грн – сума туристичного збору за 2023 рік. Порівнянні з 2022 роком (1 млн 957 тис. грн) цей показник збільшився майже вдвічі.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Основними чинниками, які вплинули на збільшення надходжень, стало збільшення мінімальної заробітної плати, з якою пов’язана ставка туристичного збору. Також створилися нові ФОПи, що, своєю чергою, означає вихід з тіні людей, які провадять туристичну діяльність. Здебільшого в Шацькому краї. Окрім цього, вплинула сплата податку від готелів, у яких зупинялися внутрішньо переміщені особи, проїжджаючи нашу область транзитом.

Читати ще: Стежинами предків: як на Волині ремеслами та фольклором реабілітовували військових

Загалом в області затверджено програму розвитку туризму Волинської області на 2022-2026 роки. Враховуючи воєнний стан, більшість заходів програми майже не фінансувались з обласного бюджету. Винятком стали 200 тис. грн, частину з яких спрямували на організацію туристичних поїздок для військових, які проходять лікування на Волині. Всього туристичні локації нашої області у межах цих заходів відвідали 122 військові з різних куточків держави. Цьогоріч такі заходи також планують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus