USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Волині очікують до 20 градусів морозу

8 Січня 2024 19:09
Цей тиждень на Волині буде дуже холодний, синоптики прогнозують до мінус 20.

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

Сьогодні, 8 січня, у Луцьку – хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Ожеледиця. Видимість 1-3 км. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі – 12-14° морозу, вдень – 10-12° морозу.

На Волині теж хмарно з проясненнями. Температура вночі – 11-16° морозу, вдень – 8-13° морозу.

У вівторок, 9 січня, буде мінлива хмарність. Без опадів. Ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі – 15-20° морозу, вдень – 6-11° морозу.

10 січня прогнозують хмарність з проясненнями. Без істотних опадів. Ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі – 8-13° морозу, вдень – 1-6° морозу.

Читати ще: Через погіршення погоди на Волині цілодобово працюватимуть пункти незламності

Хмарно з проясненнями буде і 11 січня. Вночі невеликий сніг, вдень помірний сніг. Ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі – 3-8° морозу, вдень – 0-5° морозу.

У п’ятницю, 12 січня, буде хмарно з проясненнями. Вночі сніг, вдень без істотних опадів. Ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі та вдень від 5-10° морозу.

Як повідомив ІА Волинські Новини завідувач оперативно-диспетчерської служби Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Лінік, незважаючи на різке похолодання, за вихідні до швидкої не надходили виклики про постраждалих від обмороження. Проте лікар закликає людей бути обережними.

У міністерстві охорони здоров’я зазначають, що холодова травма або переохолодження є одним із найбільших ризиків (разом із переломами кінцівок), які несе із собою зима.

Постраждати від переохолодження можна навіть за плюсової температури. За словами лікарів, температура повітря нижча ніж +7°С уже вважається такою, що може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Найшвидше замерзають і обморожуються пальці рук та ніг, вуха і ніс, бо вони найменш захищені, мають тонкий жировий прошарок. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти.

Перша самостійна допомога – зігрітися в теплому приміщенні, випити якомога більше рідини: будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла слід прикласти теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою – це може призвести до поглиблення ураження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus