USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

На Волині оновлять застарілу систему центрального оповіщення

7 Травня 2019 20:16
Система, яка слугує для оповіщення про надзвичайні ситуації, вже тричі відпрацювала свій ресурс, тож планують здійснити її модернізацію.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров`я, материнства та дитинства 7 травня.

Депутати розглянули проект змін та доповнень до Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016-2020 роки.

Як поінформував начальник управління цивільного захисту Волинської ОДА Олександр Блащук, наразі система оповіщення перебуває у робочому стані, однак вона морально та технічно застаріла, вона ще радянського випуску 1985-86 років, вже тричі відпрацювала свій ресурс. Тому Кабмін видав концепцію розвитку системи оповіщення, план її виконання. У концепції є план календарних заходів, кінцевий термін модернізації цих систем – 2023 рік. Отже, наразі напрацьовують нормативні документи щодо напрямків модернізації системи. Пропонують внести відповідні зміни до комплексної регіональної програми та передбачити 30 тисяч гривень на розробку проекту щодо технічного переоснащення територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення. Йдеться про перерозподіл ресурсів у межах затвердженої програми.

Центр системи оповіщення розташований в управлінні цивільного захисту ОДА, апаратура з’єднана кабелями з усіма районами області, відділеннями ПАТ «Укртелеком», також обладнання розташоване в управліннях Нацполіції в районах та містах. Цією системою передають, наприклад, штормові попередження, як протягом останніх днів, командні тренування, доводять до населення різноманітну інформацію. Прогнозують, що після модернізації система матиме сучасні засоби, які можуть перехоплювати сигнали фм-радіомовлення, цифрового телебачення і за допомогою цих засобів доводити інформацію до волинян. Наразі в області лишилася невелика кількість радіоточок дротового радіо.

Члени комісії рекомендували підтримати пропоновані зміни до програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянини Показати IP 7 Травня 2019 20:48
Можно відновити як сістему оповіщення ще дзвони як в 18 століті було

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus