USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині освятили церкву Київського патріархату

13 Липня 2015 17:48
Релігійна громада у віддаленому селі Берегове Рожищенського району зорганізувалась десять років тому. Весь цей час богослужіння проводили у приміщенні колишнього сільського магазину.

Прихожани як могли облаштовували будівлю, де щонеділі та щосвята рідною українською мовою лунало слово Боже, але найбільшою їх мрією було збудувати

в селі церкву. Вісім років знадобилося берегівчанам на чолі з настоятелем храму отцем Андрієм Голубом, аби велична будівля сягнула куполом неба. А сьогодні новозбудований храм широко відкрив двері всім, хто прийшов на освячення, аби прославити ім’я Боже в подячних молитвах та піснеспівах.

Білосніжна велич храму виграє різнобарв’ям українських рушників, якими прикрашені ікони. На видному місті - старенькі ікони, що відновилися в оселі однієї з місцевих жительок. Відсутня зайва помпезність. І все таке миле серцю, бо основним будівничим храму була сама громада, сільські умільці, а надто настоятель храму, які виступали і в ролі мулярів, штукатурів, майстрів внутрішніх робіт.

Освятив престол новозбудованого храму первоверховних святителів Петра та Павла Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, щедро окропивши усіх присутніх свяченою водою.

Милозвучно та трепетно линули у вись молитви священиків, які співслужили Владиці Михаїлу під час Божественної Літургії, і небо ніби розступилось, заплакавши дрібним дощем. В народі кажуть, що дощ - до багатства. Тож хай багатіє духовно і фінансово церковна громада у цьому невеличкому селі, аби місцевим будівничим вистачило сили й снаги облагородити будівлю храму ще й зовні, бо як висловився у своїй проповіді отець Андрій, будують храм на віки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus