USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

На Волині пам’ятку національного значення передадуть в користування громаді ПЦУ

13 Серпня 2019 18:36
Церкву-пам’ятку архітектури національного значення та дерев’яну дзвіницю у Маневицькому районі передають Свято-Преображенській релігійній громаді ПЦУ.

Про передачу культової споруди йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 9 серпня.

Розпорядження видали, враховуючи звернення керуючого Волинською єпархією Православної церкви України від 15 липня та настоятеля Свято-Преображенської релігійної громади Православної церкви України села Четвертня Маневицького району від 30 липня, з метою приведення у відповідність до чинного законодавства України користування культовим майном.

Отже, у постійне безоплатне користування для релігійних потреб Свято-Преображенській релігійній громаді Православної церкви України села Четвертня Маневицького району передають культові споруди: пам’ятку архітектури національного значення (охоронний № 128) та дерев’яну дзвіницю, що розташовані у селі Четвертня.

Управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили: підготувати та подати на підпис голови облдержадміністрації договір про безоплатне користування релігійною громадою культовою спорудою, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культової споруди та подати на затвердження акт приймання-передачі майна голові облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus