USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тимошенко пообіцяла церквам вирішити два питання: оплату компослуг і повернення культових споруд

13 Липня 2009 18:32
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко пообіцяла церквам і релігійним організаціям врегулювати питання оплати ними комунальних послуг та направити до ВР законопроект про повернення церквам культових споруд. Про це глава уряду сказала сьогодні на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Зокрема, Прем’єрка зазначила, що уряд врегулює питання встановлення тарифів за газ для церков і релігійних організацій на рівні оплати населенням. Вона наголосила, що Кабінет Міністрів давно вивчає це питання і найближчим часом це питання буде вирішено.
«Це основне питання для церков та культових споруд, і це саме те, що ми будемо робити і доведемо це до кінця», – сказала пані Тимошенко. Водночас, за її словами, навколо тарифів для церков і релігійних організацій тривають суперечки у зв’язку з тим, що НАК Нафтогаз України може недоотримати плату за природний газ.
Також пані Тимошенко повідомила про наміри уряду спростити систему митного оформлення богословської та релігійної літератури, що надходить в Україну. «Ми також маємо намір вирішити питання щодо системи оподаткування, особливо богословської літератури, яка перетинає кордон України», – зазначила глава уряду.
Крім того, Юлія Тимошенко пообіцяла, що буде врегульовано питання спрощення системи оподаткування для богословської літератури при перетині нею кордону України, – пише Корреспондент.
Також Прем’єр-міністр пообіцяла наступного тижня направити до Верховної Ради законопроект про повернення Церквам культових споруд. «У нас розроблений і буде переданий буквально на наступному тижні до парламенту спеціальний закон про повернення культових будівель», – сказала Тимошенко. Водночас, вона повідомила, що за останній рік церквам передалиприблизно 200 культових споруд. Однак, за її словами, зараз необхідно законодавчо закріпити принципи повернення релігійним організаціям і об’єднанням культових будівель.
«Ми вважаємо, що без закону нам буде дуже складно рухатися, тому що перешкоди і перепони дуже високого рівня – там усе зав’язане  на власності, на жаль, на комерційних інтересах, і часом на чесному шляху приватної власності. Тому нам потрібно зробити все, щоб такий закон був прийнятий в найближчі місяці», – наголосила Юлія Тимошенко.
Як повідомлялося, засідання Ради Церков України відбувається в приміщенні Кабінету Міністрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus