USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині передбачили винагороди для спортсменів та тренерів

15 Березня 2016 10:17
Понад мільйон гривень за підсумками минулого року отримають волинські спортсмени-представники олімпійських видів спорту у рамках положення про виплату одноразових грошових винагород.

Про це йшлося під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня.

Депутати розглянули проект рішення про положення про виплату одноразових грошових винагород спортсменам і тренерам області з олімпійських видів спорту.

Відповідно до проекту рішення, для переможців чемпіонатів України передбачена винагорода у розмірі 3,9 тисячі гривень, для виконавців нормативу «Майстер спорту України міжнародного класу» (вперше) – 6,5 тисячі, для олімпійських чемпіонів – 195 тисяч тощо.

Депутат Сергій Сівак запропонував змінити назву проекту рішення. На його думку, доцільного було б назвати його положенням про виплату одноразових грошових винагород спортсменам та тренерам області (не лише представникам олімпійських видів спорту, а всім спортсменам, які приносять славу Волині). З його слів, програма олімпійських видів спорту постійно змінюється і не є усталеною. Депутат наголосив, що є декілька технічних видів спорту, які варті уваги, а спортсмени, які ними займаються, приносять реальні результати – беруть участь у чемпіонатах Європи, міжнародних змаганнях. Йдеться про спортивне радіоорієнтування, мотоспорт тощо. Він запропонував відзначати цих спортсменів грошовими винагородами.
Заступник голови облради Роман Карпюк зазначив, що потрібно дати доручення відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації розробити окреме положення для неолімпійських видів спорту, адже для них відрізняється система нарахування очок.
Як стало відомо, за підсумками 2015 року, відповідно до пропонованого положення про олімпійські види спорту, спортсмени повинні отримати кошти у розмірі 1, 075 мільйона гривень. Ці кошти закладені у бюджет на 2016 рік та передбачені на березень і квітень.

Як повідомив заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин, спортсмени вже очікують на ухвалення проекту рішення. З його слів, одноразові щорічні винагороди також отримують спортсмени-інваліди, тренери. Щодо не олімпійських видів спорту, мовляв, варто розробити окреме положення і врахувати додаткові витрати з обласного бюджету.

Депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus