USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Досягнення неолімпійського спорту Волині за три роки збільшилися втричі

18 Квітня 2017 11:25
У новому очковому рейтингу волинського росту спостерігається неабиякий ріст з неолімпійських видів. Якщо у 2013 році неолімпійський спорт заробив 41146 очок, то минулоріч – 117979.

Визначили у рейтингу і п’ятірку найбільш титулованих спортсменів за підсумками 2016 року.

Майстер спорту України міжнародного класу з джиу-джитсу Богдан Мочульський минулоріч став чемпіоном світу серед молоді на змаганнях в Мадриді. На дорослому ЧС в польському Вроцлаві спортсмен виборов срібну нагороду, а контенинтальна першість йому принесла бронзу.



МСМК з кікбоксингу ВТКА Андрій Подвальний на домашньому чемпіонаті світу виборов золото у вазі 71 кілограм у дисципліні фул-контакт. У лайт-контакті і в іншій ваговій категорії 74 кг хлопець здобув бронзу на ЧС в італіському містечку Маріна-ді-Карра.



Олександр Андрійчук – Заслужений майстер спорту України з пожежно-прикладного спорту. На світовій першості в чеській Остраві Андрійчук став перший.



Володимир Троцюк – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на човнах «Дракон». За 2016 рік ковельчанин тричі став чемпіоном світу та виграв одне срібло на чемпіонаті світу в Москві, двічі чемпіоном Європи та двічі срібним призером чемпіонату Європи в Римі.

Майстер спорту України з веслування на човнах «Дракон» Віктор Свиридюк виступав на міжнародних форумах разом з Троцюком. На його рахунку на одне світове золото більше.

До трійки кращих тренерів з неолімпійських видів спорту увійшли представники джиу-джитсу, кікбоксингу та веслування на човнах «Дракон».

Ігор Юхименко – Заслужений тренер України з джиу-джитсу, який підготував Богдана Мочульського. Тренер-викладач з кікбоксингу Микола Мордик підготував Андрія Подвального і двох чемпіонок світу – Софію Аврамчук та Софію Неділько. Ігор Верчук – тренер-викладач з веслування на човнах «Дракон». Його учні Дмитро Назарук, Олександр Савлук, Ігор Савін, Дмитро Савін та Ігор Гаврилейко минулоріч ставали чемпіонами і призерами на чемпіонатах світу та Європи.

«Минулий рік був надуспішним для веслувальників човнів «Драконів». В області з’являються нові види спорту. Буквально на днях у мене був голова Федерації хортингу області. Це для нас новий вид спорту. Вони мали досить серйозні досягнення минулого року в Черкаській області. До нашої скарбнички вони принесли 192 очка. Це досить маленьке число, порівнюючи зі загальною сумою, але вони тільки почали займатися. Цей вид українського національного єдиноборства активно розвивається, і зараз ми плануємо у листопаді провести чемпіонат Європи в Луцьку», - підсумував начальник управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ НАЗВАЛИ НАЙКРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus