USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині перевірять легальність працевлаштування у сфері розваг та перевезення

5 Березня 2015 11:41
У волинській ОДА підготували лист до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, у якому високопосадовця просять дозволити контролюючим органам Волинської області проводити перевірку суб’єктів господарювання на своєчасність та законність оплати праці найманим робітникам.

Про це під час апаратної наради повідомила перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області, радник податкової та митної справи І рангу Тетяна Харченко.

Нагадаємо, до 1 липня 2015 року на території країни діє заборона проводити подібні перевірки іншими контролюючими органами, окрім Державної фіскальної служби.

Однак поряд з цим з 1 січня 2015 року підвищилась відповідальність за порушення законодавства про працю. Так, штраф у 30-кратному розмірі від мінімальної заробітної плати заплатить роботодавець за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору й 10-кратнрий - за недотримання мінімальних гарантій оплати праці.

Тож волинські посадовці пропонують, аби право проводити спільні перевірки підприємств, установ та організацій надали таким органам, як Державна фіскальна служба у Волинській області та Державна інспекція з питань праці .

«Я прошу ініціювати питання перед Кабінетом Міністрів про надання дозволу на проведення спільних перевірок органами Державної фіскальної служби та Державної інспекції з питань праці щодо виявлення фактів не обкладення податком трудових договорів з найманими особами згідно із законом», - звернулась Тетяна Харченко до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

На це посадовець відповів, що підготує лист на ім’я прем’єр міністра України з проханням дозволити проводити перевірки суб’єктів господарювання, але лише з одного питання – оплати праці.

«Це питання є важливим також і для роботодавців, бо вони зможуть випередити неприємні моменти процедури затримання заробітної плати. Ми застерігаємо їх від великих штрафів, і навіть від кримінальної відповідальності. Цими діями ми спонукаємо їх забезпечити своєчасну виплату зарплатні найманим працівника та не залізти в санкції», - резюмував він і додав, що, разом із тим, в органах місцевої влади продовжать роботу постійні профільні комісії, під час яких вирішуватимуть питання погашення боргів роботодавців перед працівниками, та щодо упередження факту сплати податку на доходи фізичних осіб, використання неоформлених найманих працівників тощо.

Натомість, губернатор зазначив, що першочергово перевірятимуть трудову діяльність торгово-розважальних закладів Волині та перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 5 Березня 2015 12:00
Гунчик йде по шляхах ригів, душити бізнес,який ледве кінці з кінцями зводить.
Анонім до лучани Показати IP 5 Березня 2015 12:10
Иными словами, вынудить бизнес работать по закону - это означает душить его.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus