USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ковельські підприємці перекрили міжнародну трасу

1 Лютого 2018 15:47
Ковельські підприємці у рамках попереджувальної акції та задля того, аби привернути увагу громадськості до підвищення орендної плати за торгові місця, перекрили варшавську трасу. Блокування траси триває з 15 до 16 години поблизу повороту на селище Люблинець.

Серед головних вимог підприємців: звільнення директора Сороки та створення комунальних ринків. Цього разу акція попереджувальна і триватиме до 16 години.

Перекриття проходить мирно, «швидкі» та рейсові автобуси протестувальники пропускають.

Зазначимо, з 1 січня ТОВ «Ковельський госпрозрахунковий ринок», який керує ринками міста, підвищив орендну плату для підприємців з 50 до 70 гривень. Підприємці обурились, адже в міський бюджет організація платить лише 10-15 гривень за «квадрат», весь прибуток залишаючи собі. Люди кажуть, що підстав для підвищення орендної плати немає, адже останнім часом місто не підвищувало тарифи для підприємства.

У директора ТОВ Петра Сороки просили надати калькуляцію витрат на обслуговування ринку, проте останній інформацію не надав, заявивши, що це комерційна таємниця.

«Крім необґрунтовано високих цін оренди, упродовж тривалого часу на людей здійснюється тиск, торгові контейнери відмикають від електропостачання та погрожують виставити їх з ринку», – розповів голова фракції УКРОП у Ковельській міській раді, керівник громадської організації «Підприємців та працівників приватного сектору міста Ковель» Ігор Пініс, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

За словами депутата, волинська облспоживспілка підняла орендну плату підприємцям, які працюють на Ковельському ринку без жодних пояснень.

«Підприємці звернулися до міського голови Олега Кіндера. Очільник міста пообіцяв посприяти вирішенню даного питання, проте досі нічого не відбулося. На трьохсторонній зустрічі між директором ринку, підприємцями та представниками влади міста вирішили запросити до обговорення заступника голови Волинської облспоживспілки Володимира Горгута. Однак він це ігнорує», – зазначив Ігор Пініс.

Додає: спілка працівників приватного сектору – це єдина організація міста, яка захищає права підприємців.

«Підприємці написали лист у якому йшлося про те, що через ігнорування їхніх звернень та тиск вони змушені будуть перейти до акцій протесту. У цих вимогах ми їх підтримуємо та спільно прагнемо аби в Ковелі був створений комунальний ринок і щоб підприємці платили гроші не облспоживспілці, а в бюджет міста, щоб їхні права були захищені», – підкреслив депутат.

До слова: облспоживспілка заключає договір із підприємцями лише на рік і впевненості людей у продовженні цього договору немає. За словами Ігоря Пініса, якщо буде створене комунальне підприємство, яке буде опікуватися ринками, то вони заключають договори на 5 років.

«За весь час, поки ринком керує облспоживспілка, територія не була облаштована. Ті кошти за оренду, які платили люди використовували невідомо куди. Якщо в Ковелі працюватиме комунальне підприємство, то підприємці зможуть стабільно працювати та будуть впевненими у своєму майбутньому», - резюмував депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ник Показати IP 1 Лютого 2018 15:57
звидки беруться ци г&иди типа ссороки...там и так половина ларькив працюэ чисто на нього
покупець Показати IP 1 Лютого 2018 15:58
Для підприємців 20 грн. це не гроші. На одиниці товару накручуть в три дорога. Можуть і оренду заплатити. А то привикли все собі
Ольга до покупець Показати IP 2 Лютого 2018 11:07
Підприємці- це люди, які дають робочі місця, сплачують кошти у фонди і бюджет. Їх треба берегти і підтримувати!
Чапай В.Б. Показати IP 1 Лютого 2018 16:11
Молодці , дуже правильно роблять.!!! По іншому достукатися до наших корумпованих чиновників неможливо ...!!!!!!!
небайдужий Показати IP 1 Лютого 2018 16:38
За кожну накрутку на товар перекривати підприємцям доступ до ринку!!!!!! Сорока ДУШИ а то втюхують всяку СР"НЬ і кажуть ФІРМА
Валя Показати IP 1 Лютого 2018 18:32
На "Завокзальному" у Луцьку все пучком ?
ввв Показати IP 1 Лютого 2018 19:25
Не підприємці , а халявщики !!!! Привикли бабло лопатою гребти ,при тому національного продукту не виробляють.Купи-продай ото їх філософія.Нехай платять !!!
((((((( Показати IP 5 Лютого 2018 20:53
Чому так тримають у таємниці калькуляцію на послуги ринку?Брати землю за 13 гривень, і нічого не роблячи, здати підприємцям за 70гривень - то СУПЕР бізнес.!!! Де ще є такі накрутки? Спирт і сигарети відпочивають.Туалет(на робочому місці!) платний. Де ще є таке? І тепер скажіть мені що Кіндер не в долі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus