USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині підтоплено понад 5,5 тисячі гектарів угідь, у воді – 81 споруда

31 Січня 2024 19:43
Станом на 31 січня площа підтоплень сільськогосподарських земель збільшилася. Нині у воді 5,5 тисячі гектарів угідь. Також підтоплено площі на присадибних ділянках – це 442,5 гектара.

Як розповів Суспільному заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук, у трьох районах області підтопило 81 споруду.

Найбільше підтоплень фіксують у Камінь-Каширському районі – це майже три тисячі гектарів. У селі Заріка цього району підтоплено три садиби. Воду відкачують десять насосних станцій.

Читати ще: У волинській громаді через підтоплення заборонили користуватися колодязями

2,5 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь підтоплено на території Ковельського району, в основному йдеться про землі колишнього Ратнівського району. Також тут підтоплено 64 господарські споруди та працює дві насосні станції, каже Ростислав Кравчук.
Читати ще: Шкода від паводка: волинські рятувальники відкачують воду з обійсть волинян

З його слів, на заплаву також вийшла річка Луга у Володимирському районі та підтопила 14 садиб. Як повідомили у Володимирській міській раді, на підтоплення скаржаться мешканці багатоповерхівок у місті, приватних садиб на вулицях Львівській, Лесі Паєвської, Полуботка, Опільського, Князя Олега, Кожедуба, Степана Бандери, Роксолани тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus