USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

За тиждень площа підтоплень на Волині збільшилася вдвічі

9 Лютого 2024 06:47
Станом на 8 лютого на Волині підтоплено 10,7 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, в тому числі 600 гектарів – це присадибні ділянки. За тиждень площі підтоплення збільшились вдвічі.

Такі цифри Суспільному озвучив заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук.

З його слів, найбільші підтоплення в Ковельському та Камінь-Каширському районах – колишня Любешівщина і Ратнівщина. У річках підіймаються рівні й вода підіймається до такої висоти, що може перетекти через дамби.

«Зараз наші працівники працюють на двох дамбах. На Любешівщині Цильська дамба якраз під такою загрозою, що перетікає, і Дольська дамба, там наші працівники вкладають мішки з піском, щоб не допустити перетоку», – каже Ростислав Кравчук.
Від початку року рятувальники 20 разів виїздили на відкачування води з присадибних ділянок, каже співробітниця пресслужби ГУ ДСНС Волині Віталія Лукашевич. Додає: за окремими адресами, на окремі місцевості виїжджали по кілька разів. Така ситуація на Великому Омелянику – це найнижча точка в Луцьку, там є проблема з підтопленням присадибних ділянок, навіть людям відрізана дорога до осель.

Читати ще: Волинські рятувальники вчора відкачували воду із двох затоплених обійсть

«Сьогодні працюють рятувальники 13 ДПРЧ Маневичі у селі Довжиця відкачують воду з присадибних ділянок, учора працювали у Володимирі, позавчора був Луцький район», – каже Віталія Лукашевич.
Зі слів заступника начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислава Кравчука, щодня в області працюють 13 насосних станцій. Від початку року вони відкачали понад п'ять мільйонів метрів кубічних надлишкових вод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus