USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Після дощу на Волині затопило кладовище. ФОТО

9 Березня 2016 14:28
Початок весни - і на Ратнівщині підтоплення. При в'їзді в Заболоття Ратнівського району місцеве кладовище з усіх сторін підтоплене водою.

Місцевий мешканець Микола Іванович Круглій, який відвідував могили рідних, розповів "Слову Волині", що вода ще більше підійшла до цвинтаря через сильну нічну зливу. У селі Заболоття по-чорному жартують: "У нас тепер мало того, що вмер - так ще й потонув. Отакий тепер смертний гріх".

Жарт жартом, але в селищі чи не щотижня когось ховають. І ситуація, кажуть, така: викопують яму, а до моменту ховання на дні вже є вода, яку мусять присипати землею. Тож труна в таких випадках стає практично на рівні із поверхнею землі.

Насосна ж станція, що навпроти церкви, не викачає воду, за спостереженням місцевих мешканців, цілодобово. Кожного року підтоплюють місцевість води зі Світязю і озера Тур. "Часом здається, що, може, і в цьому причина (змішування вод, - ред.) - що три роки по селищу масово вимирають кури", - каже чоловік.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
бе Показати IP 9 Березня 2016 16:12
кладовище на болоті! ? це нонсес! і хоч і в ковелі така ж ситуація!..........
бу! Показати IP 9 Березня 2016 16:31
коментар було видалено
бу! Показати IP 9 Березня 2016 16:37
це щоб зомбі не втікали а грузли в болоті!
бу Показати IP 9 Березня 2016 16:41
це щоб зомбі не втікали а грузли в болоті!
ме Показати IP 9 Березня 2016 17:51
або топилися! а потім вода куди попадає? в давнину кладовище робили на підвишші...
Ковельчанка Показати IP 9 Березня 2016 20:51
в Ковелі на кладовищі ще гірша ситуація там покійників взагалі у в оду майже кладуть коли вода стоїть ніхто не проводить ніяких меліоративних робіт але гроші беруть дуже справно а люди із відчаю вірять в їх обіцянки "що вода там тимчасово лише от сьогодні бо так склалися погодні умови" а насправді це тягнеться місяцями і роками і ніякого благоустрою кладовища не має...
Волинянин Показати IP 10 Березня 2016 08:08
А може організувати обряди із кремацією... В регіонах де є імовірність підтоплення кладовищ створити крематорії....можна пересувні (як росіяни в зоні АТО своїх вояків спалюють), пристосувавши до обрядів традиційного поховання. Це дасть змогу запобігти можливості розповсюдження певних захворювань...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus