USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На Волині планують поставити на потік виробництво буржуйок

3 Вересня 2022 15:39
Волинське підприємство, що спеціалізується на виготовленні запчастин та агрегатів для сільського господарства, забезпечує військових буржуйками для обігріву та приготування їжі.

Про це повідомляють у Волинській ОВА та Волиньраді.

Начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко разом із головою обласної ради Григорієм Недопадом та народною депутаткою Іриною Констанкевич 2 вересня ознайомилося з виробничими потужностями цього підприємства.

Слід зауважити, що з початком повномасштабної воєнної агресії підприємство розпочало виробництво речей, необхідних військовим. Серед таких засобів – автономні печі для обігріву, або так звані буржуйки. Їхня особливість полягає у тому, що на них можна готувати їжу.

«Переконаний, що це дуже необхідна річ для бійців, особливо восени та взимку, тому разом із обласною радою вивчимо можливість поставити на потік їх виготовлення для потреб військових частин», – зазначив Юрій Погуляйко.

До слова, керівник підприємства, волонтер та благодійник, ще з 2014 року забезпечує бійців не лише буржуйками, а й іншою необхідною у побуті та на полі бою продукцією власного виробництва.
Підприємство запустило виробництво металевих пічок двох конструкцій. Більша може обігріти приміщення об’ємом 30 кубічних метрів, а менша розрахована на 20. Тут виготовляють і залізні сковорідки та інші пристосування для приготування їжі на вогнищі у польових умовах. Також налагоджено роботу із виготовлення плитоносок та комплектувальних для вогнепальної зброї. Усе це системно передають на передову.

«Готуючись до осінньо-зимового сезону, ми не можемо забувати про наших захисників. Хай якою складною зима не була б для нас, цивільних, найважчою вона буде для тих, хто в бліндажах та окопах за будь-яких погодних умов боронитиме нас від агресора», – акцентував Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 3 Вересня 2022 19:12
Щось мені підказує що цієї зими буржуйки будуть потрібні не тільки військовим.
Всезнайко Показати IP 3 Вересня 2022 20:30
І кам'яні сокири можна робити. Вперед у минуле.
Експерт Показати IP 3 Вересня 2022 21:43
Лучанка, ясень пень, потому-что весь Харьков, Мариуполь и Донбасс лишился домов. А греется чем-то нужно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus