USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині побільшало недужих на COVID-19 та ГРВІ

17 Лютого 2023 18:53
У Волинській області за минулий тиждень на ГРВІ та COVID-19 захворіли понад 4200 людей проти 3700 за попередній тиждень. Зростання захворюваності становить близько 15%.

Про це розповіла Суспільному епідеміолог Ірина Єнжиєвська.

З її слів, зростання захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції пов'язане з сезонністю. Понад 60% хворих – діти до 17 років. Додає: з початку епідсезону на ГРВІ та грип перехворіли уже понад 80 тисяч волинян – це 8% населення області. Майже 2% від загальної кількості захворілих госпіталізували.

Найбільше хворіють молоді люди працездатного віку, які більш соціально активні, працюють в організованих колективах, каже сімейна лікарка Наталія Крищук.
У черзі до лікаря в центрі первинної меддопомоги – лучанин Євген Яворський. Він зле почувається. Каже, щоб вберегтися від інфекцій, використовує дезінфектор, на роботу їздить велосипедом, щоб менше користуватися маршрутками, миє руки.
Сімейна лікарка Наталія Крищук наголошує, що вакцинація і надалі лишається найбільш ефективним методом боротьби з інфекційними захворюваннями, грип і COVID-19 – не винятки.
Всього з початку епідсезону на Волині проти грипу вакциновано 2500 людей, із них особи з групи ризику становлять 80%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus