USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині починають закриватися малі фермерські господарства

19 Березня 2018 22:29
Цього року волинські аграрії відчули новий податковий тягар і перші «плоди» діяльності столичних чиновників вже є – малі сільські господарства закриваються.

Про це розповів Інформаційному агентству Волинські Новини голова Асоціації фермерів та приватни землевласників Волинської області Руслан Хомич.

«Сьогодні аграрії говорять про те, що маленькі фермерські господарства закриваються через те, що їх почали обкладати соціальним внеском. А платити ці кошти селяни не мають звідки. Я сам виріс із маленького селянського господарства і сам знаю, як це важко й можу запевнити, що дійсно так це і є.
Навіть, маючи 30 гектарів обробітку землі, родина не зможе заплатити за двох членів соціальний внесок. Для прикладу, торік у наших Поліських районах чистого прибутку було не більше 800 гривень на гектар, а за кожного потрібно сплачувати щомісяця 1,5 тисячі гривень. Тому ми готуємо звернення і пропозиції у Верховну Раду щодо ряду проблемних питань для розвитку агросектору в Україні», - розповів аграрій.

Зауважимо, що фермери зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок із першого січня 2018 року відповідно до пенсійної реформи.

Нагадаємо, нещодавно на Волині почав діяти проект за підтримки ЄС: аби заробляти більше грошей, селян вчать вести бізнес по-європейськи об’єднуючись в кооперації.

Підготував журналіст Вадим Панафідін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Березня 2018 08:49
Радянська Влада довела перевагу ВЕЛИКИХ господарських хазяйств над малими...що й доказує сучасне життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus