USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині поховали офіцера, вбитого снайпером у зоні АТО

28 Грудня 2015 16:47
Старшого лейтенанта Ігоря Скіру, бійця 14-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України, який загинув від ворожої кулі на Донеччині, поховали сьогодні, 28 грудня, у Ківерцях.

Про це повідомив репортер IA ZIK Павло Мельничук.

Ігор Скіра пішов у зону проведення антитерористичної операції добровольцем і загинув 24 грудня у Красногорівці від кульового поранення в голову.

Учора тіло військового привезли на Волинь. Люди зустрічали Героя на колінах, тримаючи лампадки. Машина з труною, яку супроводжували активісти «Самооборони Волині», зупинилася у Луцьку, біля будинку, де мешкає сім’я загиблого вояка. А поховали його в рідних Ківерцях, де відбулася жалобна процесія.

«Він пішов на фронт добровольцем, його довго не хотіли брати через вік – він був 1961 року народження. Але згодом його таки прийняли до лав ЗСУ, присвоїли звання старшого лейтенанта. На контракті він прослужив майже рік, у складі батальйону перебував на Донеччині поблизу Курахового та Красногорівки. Чотири дні тому отримав кульове поранення в голову, не сумісне з життям. Ми одразу з місцевою адміністрацією та волонтерами організували транспорт, щоб доправити тіло вояка на Батьківщину», – розповів виконувач обов'язків військового комісара Ківерцівського районного військкомату Віктор Борзов.

Односельці, які прийшли проводити в останню путь військового, згадують Ігоря як завжди усміхненого та привітного чоловіка.

«Хоч коли б його зустрів, він завжди усміхався, завжди казав, що все буде добре. Пам’ятаю його постійну усмішку на обличчі, це була дійсно дуже сонячна людина. Від односельців про нього ви почуєте тільки позитивні відгуки», – наголосив сусід загиблого вояка Олесь Марищук.

Панахиду за загиблим військовиком відправили у Свято-Миколаївському храмі в Ківерцях.

Як повідомляося раніше, у волинському місті Ківерці сьогодні, 28 грудня, оголосили днем жалоби у зв’язку з похованням загиблого під час виконання завдань у зоні АТО Ігоря Скіри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus