USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині похвалилися залученими 13 мільйонами євро

8 Жовтня 2014 10:52
У рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», бюджет якої складає 186 мільйонів євро, на Волині діють 32 робочі проекти.

Про це стало відомо під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та громадських організацій Білорусі та Польщі «Планета ідей» сьогодні, 8 жовтня. Зустріч відбулася у міжнародному тристоронньому форматі, за участю поляків та білорусів.

Власне, учасникам представили один з діючих проектів «Планета ідей», в рамках якого представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування вчили готувати проекти, представляти їх та реалізовувати. Про це розповіла директор Волинського обласного фонду підтримки підприємництва Ольга Шворак.

Всі учасники навчань отримали сертифікати про завершення навчання, які відповідають стандартам ЄС.

Представник управління міжнародного співробітництва ОДА Віктор Чубко також поінформував учасників зустрічі про ті проекти, які вже реалізовані, або працюють.

Зокрема, у рамках 32 проектів, які діють на Волині, планують залучити 13 мільйонів євро на їх реалізацію. Так, два проекти уже реалізовані це - «Разом безпечніше», завдяки якому придбали 5 автомобілів та 5 відеокамер для волинських міліціонерів (бюджет - 400 тисяч євро). Другий реалізований проект – «Чиста вода на Побужжі», де вже розпочався другий етап робіт.
Для Любомльської лікарні закупили 2 сучасних авто швидкої допомоги за мільйон євро, триває реконструкція клубу в селі Микулин, де його перетворюють у культурний центр (бюджет проекту - 0,4 мільйона євро). Ще одна сільрада - Забродівська Ратнівсього району - отримала 500 тисяч євро на будівництво дороги.

Луцька міська клінічна лікарня на підвищення кваліфікації персоналу в сфері профілактики опіків та для покращення відповідного обладнання залучила 250 тисяч євро. Також згадали в облдержадміністрації й будівництво водолікувального комплексу в селі Грем’яче Ківерцівського району, де залучили 1,7 мільйона євро. Не оминули увагою й проект реконструкції зоопарку за 1,4 мільйона євро. Однак про ситуацію з труднощами його реалізації ніхто не обмовився.

Нагадаємо, реконструкція Луцького зоопарку не здійснюється через скандал, оскільки один з учасників тендеру поскаржився на нечесне проведення конкурсних торгів. Тим часом, поки в ситуації розбирається спеціальна комісія – луцький звіринець чекає реконструкції, коли його партнер, аналогічний заклад у Замості (Польща), вже освоїв значну частину коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ось вам!!! Показати IP 19 Лютого 2017 23:46
От слюні в дупутатів і кєровніків потекли,зараз думають як стирити побільше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus