USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині – проблема із придбанням шкільних автобусів

1 Серпня 2016 13:59
У районах Волині передбачають надто мало коштів на співфінансування купівлі шкільних автобусів.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 1 серпня.

В області потребує уваги питання забезпечення придбання шкільних автобусів. Як повідомив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, розпорядженням Кабміну минулого року області виділили субвенцію у сумі 27 мільйонів гривень, головним розпорядником якої визначили управління освіти ОДА. Деякі кошти передбачили на співфінансування в обласному бюджеті, водночас в районних бюджетах передбачили надто мало коштів. Зі слів посадовця, управлінню освіти варто підготувати розпорядчий документ для координації цієї роботи, щоб передбачити необхідні суми співфінансування для забезпечення придбання цих автобусів.

Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, якщо ті чи інші райони не в змозі співфінансувати закупівлю шкільних автобусів, для того, щоб не втратити можливість ефективного використання коштів державного бюджету, потрібно казати прямо про те, що у районів коштів немає.

Так, в області є райони, які мали можливість збільшити обсяги співфінансування, але обмежили кількість автобусів. Він пропонував цьогоріч, максимально залучивши кошти державного, обласного та місцевих бюджетів, використати їх на закупівлю шкільних автобусів, а в тих районах, де можливості співфінансування немає, внести пропозиції щодо співфінансування в рамках фонду регіонального розвитку 2017 року. Державні кошти, мовляв, потрібно використати, щоб не сталося, як торік, коли частину коштів повертали назад у державний бюджет.

Зі слів посадовця, під час підготовки пропозицій у виборчих округах, у яких брали участь нардепи, з жодного району не надійшло пропозицій про закупівлю шкільних автобусів, у тому числі, тих, які держава вилучила у рамках проведення АТО.

Як зазначив Ігор Никитюк, наразі департамент фінансів не має інформації про те, хто скільки повинен виділити коштів на співфінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
справедливий Показати IP 1 Серпня 2016 14:12
Ну в чому ж проблема, Гунчик-завод "Богдан"-Порошенко
Людмила до справедливий Показати IP 1 Серпня 2016 14:45
Ті що колись були шкільними,давно працюють на маршрутах. Подбайте ще про шкільні підручники для 7 класу
Водовоз Показати IP 1 Серпня 2016 17:26
коментар було видалено
Анонім Показати IP 1 Серпня 2016 17:29
А для чого владі думати про сільських дітей і дітей взагалі?Основне конфіскувати.Владі потрібні темні і затуркані громадяни.
освіта Показати IP 1 Серпня 2016 18:06
А навіщо тоді потрібні Никитюк і Гунчик,якщо кошти назад повертають до держбюджету?Найшли чим хвалитися.Напевно,спочатку потрібно повернути автобуси районам,в яких забрали в АТО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus