USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині професійно-технічна освіта пропонує нові професії

26 Серпня 2015 16:51
Волинь - серед лідерів областей, де найкраще укомплектовуються професійно-технічні навчальні заклади. Окрім цього, аби молодь могла ліпше реалізувати себе на ринку праці, запровадили три нові ліцензовані професії та розширили уже існуючі додатковими категоріями.

Заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що за станом на 15 серпня державне замовлення виконали на 85% від запланованого.

«Цей показник займає 3 місце в Україні після Рівненської (90 %) та Чернігівської областей (89,6 %). Також на вимогу ринку праці ліцензовані нові професії, такі як «Молодша медична сестра по догляду за хворими», «Слюсар з механоскладальних робіт, маляр», «Офіс-адміністратор», нові категорії з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» (мається на увазі робота на екскаваторах та бульдозерах)», - розповідає Людмила Плахотна.

Загалом, освітні послуги у сфері професійно-технічної освіти за державним замовленням продовжують надавати 22 навчальні заклади ІІ-ІІІ атестаційних рівнів. Крім того, професійну підготовку здійснюють професійно-технічні навчальні заклади І атестаційного рівня різних форм власності та підпорядкування.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИМ ВРАЖАЛИ ЛУЧАН УЧНІ ВОЛИНСЬКИХ ПТУ.

Впродовж минулого року в закладах професійно-технічної освіти усіх типів навчалося за професіями понад 20 тисяч учнів та слухачів, з них за державним замовленням - 9,2 тисячі.

Нагадаємо, ІА Волинські Новини ще торік повідомляло, що фахівці професійно-технічної освіти востребувані на ринку праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
аяяй Показати IP 27 Серпня 2015 11:08
ага особливо "молодша медична сестра з догляду за хворими " це та сама санітарка яка миє брудні туалети ,виносить судна з під хворих і загалом виконує брудну роботу за мінімальну зарплатню.ІІ вони хочуть щоб молодь йшла на таке вчитись?????? тільки бюджетні кошти марно витрачатимуться на таку "освіту"
цитата Показати IP 27 Серпня 2015 15:38
" Посада керівника управління коштує від 50 до 100 тисяч доларів, залежно від регіонів" - С. Семенченко, Волинські новини 26.08. 2015р. 18.00 - Навіщо Семенченко приїхав до Луцька. - А скільки коштує посада директора училища???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus