USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині пропонують перенести психлікарню з історичної пам’ятки

30 Вересня 2016 20:27
Вирішити питання перенесення Волинської обласної психіатричної лікарні №2 із замку Радзівіллів у Олиці можливо, залучивши інвесторів та знайшовши відповідне приміщення у межах селища.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 30 вересня.

Завідувач відділення примусового лікування осіб, що вчинили суспільно небезпечні діяння Марія Любашевська, яка претендує на посаду керівника лікарні, зазначила, що розташування медичного закладу на 360 ліжок у хорошій місцевості дає свої переваги, адже можна напрацювати програму для проведення реабілітації пацієнтів. Наразі у закладі лікують 280 пацієнтів, а одне з відділень, з її слів, можна перепрофілювати на лікування учасників АТО з психічними порушеннями та учасників війни в Афганістані. Окрім цього, потрібно вирішити кадрове питання, тому що потрібно, аби омолодився колектив лікарів та середнього медичного персоналу – не всі випускники медичних коледжів можуть вникнути в роботу цієї специфічної служби.

Голова комісії Олександр Зінчук зауважив, що лікарня розташована в архітектурному комплексі, при цьому половину приміщень не використовують. Він поцікавився, чи можливо зробити у приміщеннях архітектурну пам’ятку, перенісши відділення.

Марія Любашевська вважає, що замок Радзивіллів зберігся у хорошому стані донині завдяки тому, що у ньому була розміщена психіатрична лікарня. Якщо знайдеться інвестор і у межах Олики вдасться підшукати приміщення для перенесення медичного закладу, вона, мовляв, не буде проти, у разі, якщо будівля відповідатиме вимогам перебування такої категорії пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 1 Жовтня 2016 09:28
це стидоба всім вам -кажете зберігся,поїдьте краще гляньте як наші сусіди білоруси насправді зберегли замок Радзивілів, тільки що і вмієте красти і брехати
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2016 09:44
Наша влада навчилась дбати тільки про власне майно і власні статки, палаци мають бути тільки в них.
двое блаженных Показати IP 1 Жовтня 2016 09:48
протоколол составляли
левко дурко Показати IP 1 Жовтня 2016 10:35
А чого не поширюється на хворих закон савченко?????
савченко Показати IP 1 Жовтня 2016 10:47
А що мій закон не працює?
доктор пси Показати IP 1 Жовтня 2016 14:16
уже закрыли в Клевани в замке Чарторийских и замок над трассой рушится пустой. Для того, чтобы закрыть - пусть построят новое и выделят деньги на реставацию и существование замка
sai Показати IP 1 Жовтня 2016 22:10
А що Радзивіли якісь особливі? Можливо Жириновському віддамо маєтки його предків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus