USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині пропонують свій варіант вирішення земельного питання

12 Березня 2020 15:36
Депутати Волинської обласної ради пропонують створити Єдину національну програму реформування земельних відносин в Україні, яка б сприяла удосконаленню земельних відносин між різними верствами населення.

Про це йшлося 12 березня під час сесії Волинської обласної ради.

Обранці громади розглянули проєкт рішення про звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Прем’єр-міністра України та голови Верховної Ради України щодо забезпечення процесу утворення та прийняття Єдиної національної програми з реформування земельних відносин.

Депутати наголосили, що така програма сприяла б удосконаленню земельних відносин між різними верствами населення, адже метою земельної реформи має бути виключно добробут людини, розвиток села та забезпечення продовольчої безпеки держави. Окрім того, земельна реформа повинна відбуватися винятково на конституційних засадах.

На думку обранців громади, продаж землі неминуче призведе до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також загибелі сіл та селищ.

Отож, депутати Волинської обласної ради пропонують нардепам зупинити розгляд законопроєкту про землю, Верховній Раді та Кабміну – утворити робочу групу в складі представників місцевих громад з усіх областей, органів місцевого самоврядування, професійних асоціацій і аграрних спілок, профільних міністерств, комітетів ради для підготовки Єдиної національної програми реформування земельних відносин.

Водночас необхідно забезпечити широке публічне обговорення такої програми та схвалити її текст на всеукраїнському референдумі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus