USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині реорганізовують обласні комунальні заклади

25 Березня 2021 22:37
У обласній раді вирішили оптимізувати і реорганізувати мережу комунальних закладів в сфері освіти та культури.

Про це стало відомо під час засідання комісії облради з питань освіти та культури 25 березня.

Депутати розглянули проект рішення «Про деякі питання щодо подальшого функціонування окремих закладів освіти і культури спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». З нього планують почати реорганізацію, оскільки саме в цьому документі пропонується доручити профільним структурним підрозділам ОДА підготувати низку проектів рішень.

Нагадаємо, у Волинській обласній раді попердньо обіцяли, що відбудеться оптимізація структури обласних комунальних закладів, а деякі з них можуть припинити роботу.

Так, з двох обласних ліцеїв мають вивести початкову ланку. Реформуватися будуть й інші освітні заклади. Липлянську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат Волинської обласної ради хочуть приєднати до Затурцівської спеціальної школи «Центр освіти» Волинської обласної ради.

Проектом рішення пропонується пропрацювати з органами місцевого самоврядування питання щодо можливої передачі Рожищенського навчально-реабілітаційного центру для дітей з порушенням опорно-рухового апарату Волинської обласної ради з обласної комунальної власності у комунальну власність територіальної громади, на території якої знаходиться заклад.

Також управлінню освіти будуть рекомендувати спільно з адміністрацією Люблинецького ліцею Волинської обласної ради до 1 вересня 2021 року визначитися з подальшою профільністю закладу. А до 5 квітня цього року треба буде подати пропозиції щодо бюджетної оптимізації з 1 вересня обласних закладів позашкільної освіти, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

Реформи чекають і на заклади культури. Так, пропонується заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Колос» приєднати до Волинської обласної філармонії. Управління культури ОДА має провести перемовини про фінансування з місцевих бюджетів Володимира-Волинського і Луцька адміністрації державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у місті Володимирі-Волинському та адміністрації державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

Ще управлінню культури рекомендують до 1 травня 2021 року привести штатний розпис Обласного науково-методичного центру культури у відповідність до його безпосередніх повноважень. Крім того, спільно з керівником Волинської обласної бібліотеки для дітей підрозділ ОДА має подати обласній раді до 5 квітня 2021 року пропозиції щодо фінансової оптимізації бібілотеки.

Майновий відділ облради, своєю чергою, має ініціювати розробку проектів рішень про згоду на передачу майнового комплексу філії «Сенкевичівська» Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» Волинської обласної ради у комунальну власність Городищенської територіальної громади. А ще підготувати проект рішення про передачу частки облради музею історії сільського господарства в комунальну власність міста Луцька.

Після обговорення члени комісії проголосували за проект рішення і рекомендували підтримати його на сесії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олена Показати IP 25 Березня 2021 22:21
П...Ц прийшов непомітно
Конюх Їван із Свинюх Показати IP 26 Березня 2021 08:37
Ой, піду я на гору крутую, заспіваю я пісню тихую, ой ти тихую, ой тихую, заспіваю я пісню тихую !
Оля Показати IP 26 Березня 2021 08:37
Правильно А для чого стількич14 бібліотекХто на них виробить.Мільйони на їх утримання.Всі добре знають,що до. Бібліотек ніхто не ходить.Всі читачі липові і видача книжок липова.Але нащо таку липу 30 тисяч показувати.Ще юнацька,нащо вона?50 працівників по15 тисяч зарплата.В науковій є всі відділи.Яке юнацтво туди ходить.Там пусто,заходила і бачила.В університетах свої чудові бібліотеки.Краще ці кошти витратити на інші нагальні потреби.Зараз ася інформація в Інеті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus