USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині реорганізують низку медичних закладів

30 Листопада 2018 12:55
Відповідно до медичної реформи, у 2019 році відбудеться реорганізація низки закладів охорони здоров’я області в комунальні підприємства. Також відбудеться декілька об’єднань закладів в нові КП.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 30 листопада.

На розгляд членів комісії винесли перелік проектів рішень щодо реорганізації низки медичних закладів в області.

Як пояснив начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк, відповідно до медичної реформи у 2020 році заклади вторинного та третинного рівнів медичної допомоги отримуватимуть фінансування через Національну службу здоров’я. Отже, ці заклади повинні перейти в статус комунальних підприємств. Заклади «вторинки» повинні здійснити реорганізацію протягом 2019 року, а вже з липня наступного року частина послуг за направленням сімейних лікарів оплачуватиметься з коштів Національної служби здоров’я. Йдеться про 5 мільярдів гривень, тож важливо, аби волинські обласні заклади брали у цьому участь. Реорганізація займає, з його слів, від трьох до шести місяців. Більшість закладів реорганізують в комунальні підприємства з тією ж назвою, що й раніше.
Додатково пропонують здійснити злиття хоспісу та Волинської обласної клінічної лікарні в одне комунальне підприємство. Усі протитуберкульозні заклади області планують ввести в єдине об’єднання, обласний пульмонологічний центр. Окрім цього, будуть створюватися регіональні центри здоров’я. В КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» об’єднають Волинський обласний центр здоров’я та Волинський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики.

На запитання голови комісії Миколи Буліги щодо можливої оптимізації персоналу Ігор Ващенюк відзначив, що міністерство охорони здоров’я визначить нові правила гри для вторинного та третинного рівнів наступного року, тоді знатимуть, яке фінансування отримуватимуть заклади, а наразі реорганізація відбуватиметься у повному складі, без скорочення. Відбуватиметься механічне злиття, на цьому етапі скорочень не буде.

Отже, члени комісії рекомендували підтримати низку проектів рішень щодо реорганізації медичних закладів у комунальні підприємства. Йдеться про реорганізацію КЗ «Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом» в комунальне підприємство, Волинського обласного патологоанатомічного бюро в КП, Волинського обласного шкірно-венерологічного диспансеру, Волинського обласного наркологічного диспансеру, Волинської обласної психіатричної лікарні № 1 міста Луцька, Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання, Володимир-Волинської станції переливання крові, КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», Волинської обласної інфекційної лікарні, лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни», Волинської обласної станції переливання крові, лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний онкологічний диспансер», КЗ «Волинський обласний перинатальний центр» Волинської обласної ради, Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 смт Олика (в КП «Волинська обласна психіатрична лікарня смт Олика»), КЗ «Волинська обласна лікарня «Хоспіс» міста Ковель», Волинського обласного бюро медико-соціальної експертизи, Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи, обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Згорани» Любомльського району Волинської області в КП «Волинський обласний санаторій «Згорани».
Також рекомендували підтримати реорганізацію Волинського обласного центру здоров’я та Волинського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики в комунальне підприємство «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Волинської обласної ради. Волинську обласну клінічну лікарню та Волинський лікувально-профілактичний заклад для надання медичної допомоги невиліковним хворим (Обласна лікарня «Хоспіс») реорганізують в КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради.

Окрім цього, рекомендували реорганізувати Обласне територіальне медичне протитуберкульозне об’єднання. КП «Волинський обласний медичний фтизіопульмонологічний центр» Волинської обласної ради стане правонаступником Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання, Луківської туберкульозної лікарні Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання, Поворської туберкульозної лікарні Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання, Хотешівської туберкульозної лікарні Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та Обласного протитуберкульозного санаторію для дорослих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Україна-руїна Показати IP 30 Листопада 2018 14:50
В Японії на128 млн.жителів- 9 тисяч чиновників; в Україні на 43 млн. жителів- 300 тисяч чиновників ; Я запитую- нафіга нам купа дармоїдів, які сидять на нашій шиї , живуть за наші гроші і крадуть наші гроші?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus