USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині реорганізували районний центр зайнятості

27 Січня 2019 21:45
Днями, під час робочого візиту до Камінь-Каширського району народний депутат України Ірина Констанкевич завітала до районного центру зайнятості, інформує прес-служба нардепа.

Нещодавно тут пройшла реорганізація і нині філія налічує 9 штатних працівників, а на обліку перебуває 170 безробітних.

Директор установи Лілія Дзямко розповідає, що нині служба зайнятості робить все для того, щоб не тільки підтримати людину фінансово на період безробіття, а й обов’язково працевлаштувати.

Сьогодні на базі центру створений так званий центр рекрутингу, який націлений на допомогу роботодавцям у пошуку потрібних спеціалістів. Також при центрі зайнятості є кар’єрні радники, які не просто шукають людині роботу, але й супроводжують у процесі працевлаштування та адаптації.

У пріоритеті вакансій професійно-технічні спеціальності. Ірина Констанкевич наголосила, що незабаром може відбутися так зване «укрупнення» професійно-технічних закладів, що не сприятиме розвитку робітничих професій.

Разом з тим, високий рівень безробіття, низька заробітна плата та бажання матеріально забезпечити свої родини все частіше спонукає волинян їхати на заробітки за кордон. В основному виїжджають молоді люди, які після закінчення університету так і не змогли реалізувати себе в Україні. Хоча умови, в яких вони живуть та працюють, можуть бути далеко не ідеальними, часто доводиться бути в статусі «нелегала» бажання накопичити «свій міграційний капітал» все ж стимулює їх залишитися та працювати на чужині.

Також нардеп цікавилася працевлаштуванням воїнів АТО, розвитком дуальної освіти та освіти дорослих. За результатами зустрічі буде напрацьовано цілий ряд пропозицій з метою покращення ситуації на ринку праці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus