USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині рибгосп винен державі майже 210 тисяч

26 Липня 2014 13:37
Рибгосп на Волині заборгував державі майже 210 тисяч гривень. Прокуратура вимагає повернути в державну власність понад 900 гектарів землі. Про це інформують у прес-службі установи.

Прокурор Маневицького району звернувся до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Маневицької районної державної адміністрації, аби повернути до державної власності земельні ділянки, якими Дочірнє підприємство "Рибгосп Маневичі" ВАТ «Волиньрибгосп» користується, порушуючи вимоги законодавства.

Як з'ясувалося у ході прокурорських перевірок, «Рибгоспу Маневичі» відповідно до рішень Рад надали у постійне користування для потреб рибного господарства понад 900 гектарів земель на території Маневицького району.

Однак, ще з 2011 року підприємство систематично не сплачувало земельного податку. Нині рибгосп заборгував державі майже 210 тис. грн.

Ківерцівська міжрайонна державна податкова інспекція в 2012 році до Волинського окружного адміністративного суду заявила позов про стягнення з Дочірнього підприємства «Рибгосп Маневичі» податкового боргу. Судове рішення набрало законної сили ще у травні 2012 року, проте й досі лишається не виконаним.

Систематична ж несплата земельного податку або орендної плати, згідно із Земельним кодексом України, є підставою припинення права користування земельною ділянкою.

Відтак, прокуратура Маневиччини пред'явила позов з вимогою визнати недійсними державні акти на право постійного користування ДП "Рибгосп Маневичі" земельними ділянками та повернути землі у власність держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 26 Липня 2014 17:38
Це правда, чи імітація роботи Маневицької прокуратури

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus