USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині школярі щонайменше 50 днів не доїдатимуть через тендери

15 Травня 2015 17:13
У Луцькому районі діти з 28 квітня не мають змоги харчуватися в їдальні через перехід до нової схеми постачання послуг у їдальні. Ось чому школярі, в тому числі ті категорії дітей, які отримують безкоштовне харчування, змушені купувати їжу або приносити її з дому. Ситуація не зміниться до кінця навчального року, - інформує Волинське агентство розслідувань.

«Ми отримали указ від управління освіти району, тому перестали дітей харчувати з 28 квітня. Ми повністю залежимо від відділу освіти. Ми на місці не маємо жодної можливості управляти харчуванням. Тому так і кажемо батькам, які постійно приходять жалітися», - розповідає директор Гіркополонківської школи Василь Мацялка.

Він розповів, що вчора у школу прийшов указ, згідно з яким їдальня має «дохарчувати» дітей з продуктів, що залишилися. Проте, зі слів директора, залишків майже немає. Він каже, що батьки готові разом з дирекцією школи шукати шляхи виходу з ситуації. Наразі ж діти ходять у магазин.

«Проблема в тендері. В цьому році ми перейшли на схему надання послуг та оголосили тендер. Ми перейшли на нову схему, щоб забезпечити якість харчування та забрати від освіти нехарактерні їй функції. Питаннями закупівлі має займатися торгівля», – зазначив начальник відділу освіти Луцького району Микола Тарасенко.

Він розповів, що раніше у школу закупляли продукти і за це відповідали директори. Проте, наприкінці минулого року постачальники відмовилися привозити продукти через здорожчання. Тому на сесії районної ради вирішили перейти на процедуру надання послуг – так, як це відбувається у Луцьку.

Провели два тендери на закупівлю послуг – у січні та у квітні. Однак обидва були визнані недійсними через неналежно оформлену документацію кандидатів або їх невідповідність встановленим умовам. «Щоб прогодувати дітей, районна рада виділила нам 2 рази майже по 100 тисяч гривень. За ці кошти ми і дохарчували дітей до 28 квітня», – додав Микола Тарасенко.

Посадовець зазначає, що питання точно не вирішиться раніше, ніж за 50 днів – така тривалість процедури від оголошення торгів до затвердження постачальника. Протягом декількох днів в управлінні освіти вирішать, як будуть харчувати дітей надалі і чи не доведеться повернутися до старої схеми. Відтак, до кінця навчального року у школах аж ніяк не відновлять харчування школярів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
а чому б Показати IP 15 Травня 2015 17:50
не створити державне підприємство, яке б давало людям роботу, чесно платило податки в бюджет і не накручувало ціни?Це ж тільки на Волині певно сотні мільйонів гривень...
Ая Показати IP 15 Травня 2015 21:42
переконаний, що організація шкільного харчування працює не для щколярів. Давно вже всі знають, що посередники напихають кишені і аж ніяк не дбають про користувачів послуг. Що сталобся, коли б батьки взяли у свої руки і організували кухні і забезпечення у свої руки? Очевидно, постачальники почали б страйкувати......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus