USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині сільський голова, який незаконно звільнив працівника, сплатив понад 187 тисяч

1 Березня 2023 21:14
Дізнавшись про намір Волинської обласної прокуратури звертатися до суду, аби стягнути виплачені з бюджету однієї з сільських рад Луцького району на користь незаконно звільненого працівника понад 187 тисяч гривень, сільський голова сплатив громаді завдані ним збитки.

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Прокурори встановили, що у липні 2022 року Луцький міськрайонний суд визнав протиправним та скасував розпорядження голови цієї сільської ради про звільнення працівника, поновив його на роботі та стягнув із сільської ради на користь незаконно звільненого середній заробіток за час його вимушеного прогулу.

Згідно з чинним законодавством, службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну установі у зв’язку з виплатами такому працівникові.

Позаяк сільська рада не вживала дій, спрямованих на стягнення виплачених грошових коштів, у ситуацію втрутились прокурори.

Після одержання листа із обласної прокуратури про ініціювання пред’явлення позову, посадовець добровільно сплатив до місцевому бюджету усю суму збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Березня 2023 22:09
Де взяв стільки?
Пэця до Анонім Показати IP 1 Березня 2023 22:52
Це - великі гроші? ЗП+премія в "деяких сільрадах" біля Луцька - легко 100 тис. на місяць сягають.
Уася Показати IP 1 Березня 2023 22:51
ще намутить собі))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus