USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині сімейні лікарі їздять до пацієнтів допотопним УАЗом

11 Січня 2021 17:54
Сімейні лікарі Заболоттівського центру первинної медичної допомоги, що на Ратнівщині (нині Ковельський район), досі їздять на виклики стареньким УАЗом. Машині вже 30 років і її пора списувати.

Чому медикам так і не замінили автомобіль та чи є надія, що в новому році вони таки пересядуть в нове авто, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Водій КП «Заболоттівський центр первинної медичної допомоги» Микола Оліферук скаржиться: машина така, що вже нема чим їздити – розвалюється на ходу. А кілометрів нею намотують чимало, бо ж Заболоттівська первинка обслуговує чотири населені пункти. А це майже 10 тисяч людей.

«Нема вже що ремонтувати тут і не треба дарма гроші вкладати, – бідкається пан Микола. – 30 років машині. Влітку в ній не можна всидіти, бо спека, а взимку не можна нагрітися, бо ж пічка дірява».

Як каже директорка центру первинної медичної допомоги Лідія Кіданецька, колись уже передбачали автомобіль для первинки, але сімейним лікарям він не дістався.

«Його розподілили на лікарню. Потім ми відстоювали, щоб нам його віддали за призначенням, але в районній раді проголосували, щоб залишився автомобіль в лікарні, – розповідає Лідія Володимирівна. – А ми так з тим старим і залишилися».
Тепер же селищна рада просить облдержадміністрацію посприяти у виділенні нового автомобіля для Заболоттівської первинки.

«Так склалося, що Заболоттівську амбулаторію передано на баланс територіальної громади, – пояснює в.о. начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Людмила Тимощук. – Отримують вони кошти з НСЗУ відповідно до укладеного договору, а повне їхнє утримання йде з ТГ. Територіальна громада їх не фінансує, тому склалася така ситуація нехороша, що закуповували автомобілі тим закладам, що фінансуються з державного бюджету, з місцевого, районного бюджету, а в ТГ не заклали на це кошти».

Людмила Тимощук зазначила, що в 2021 році передбачено чергову закупівлю автомобілів, та запевнила, що Заболоття поза увагою не залишать, оскільки це віддалений район і лікарі мусять мати автомобіль, аби дістатися до пацієнтів та надати їм невідкладну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
51 омбр Показати IP 11 Січня 2021 19:07
А то нічого шо вся армія з мільярдним бюджетом їздить як ви кажете на допотопних уазах, газах, уралах, зілах , кразах та мазах і НІЧОГО
777 Показати IP 11 Січня 2021 19:42
Допотопный?А делаем что то лучше?
Євросоюз Показати IP 11 Січня 2021 22:23
Не єхидствуйте. При такій владі скоро будете пішки бігати.
Іван Показати IP 11 Січня 2021 23:24
Є лікарі,які підписали договори з понад 1500-2000 клієнтів. Ці можуть і на Мерсах їздити. Напишіть і про таких.
луазсуперджип Показати IP 12 Січня 2021 18:06
А там дороги такі що по них можна на чомусь іншому проїхати крім уаза?? Не бачу проблеми, купіть нового позашляховика, навіть уживаного, хай буде уаз але новіший. Тільки не кажіть що на границі живуть і не мають грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus