USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині скоротять посіви цукрових буряків

15 Грудня 2014 16:38
Сезон цукроваріння на Волині підходить до завершення. Не зважаючи на те, що два цукрові заводи області припинили працювати, у облдержадміністрації кажуть, що волиняни цукром повністю забезпечені.

Про це під час оперативної наради у голови Волинської ОДА повідомила заступник начальника департаменту агропромислового розвитку області Людмила Петриканин.

З її слів, згідно і з результатами поточного року, Волинь повністю забезпечила себе цукровими буряками. Так, у цього року у області зібрали понад 600 тисяч тонн цукрових буряків. Найбільшу врожайність зафіксували у Луцькому районі. Щоправда, через газову кризу сезон переробки довелось розпочати раніше - у вересні.

Окрім того, у 2014 році із чотирьох цукрових заводів Волині працювало лише два – ПП «Європацукор» у Іваничах, що завершив переробний сезон 8 грудня, та Гнідавський цукровий завод, який планує «фінішувати» до 20 грудня. До слова, на Волині за кілограм цукру доведеться викласти 7,70 гривень, тоді як середня ціна по Україні – 7,95 гривень за кілограм.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, керівники агропідприємств скаржаться, що цукрові буряки важко здати на переробку. Заводи не в силі переробити весь урожай, і коренеплоди концентруються на бурякопунктах. Є інформація, що вантажівки навіть завертали з приймальних пунктів.

Отож, керівники сільгосппідприємств, і власники ОСГ опинилися на роздоріжжі: чи сіяти наступного року цукрові буряки?

Зі слів Людмили Петриканин, у планах на наступний рік – скорочення посівів цукрового буряка.

Загалом, у 2015 році засіють близько 13 тисяч гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 17:36
Ті горе-фермери один одному в очі клястись будуть, що більш того буряка сіяти не будуть, а в душі - я посію, і тільки в мене буде. Навесні будуть сіяти гектарами один поперед одного.
Фермер Показати IP 15 Грудня 2014 20:14
Звідки петриканин знає, що і скільки будуть сіяти весною фермери ? Це бред сумашедшого, або сон рябоі кобили.
алкаш Показати IP 15 Грудня 2014 20:40
Це правда?
Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 21:18
сійти конопельку... чи укроп...:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus