USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині судять податківця, якого спіймали на хабарі

31 Березня 2016 15:00
Начальника податкової Камінь-Каширського району судять за отримання неправомірної вигоди у розмірі 3 тисяч гривень, які передав йому місцевий підприємець.

Провадження щодо факту отримання неправомірної вигоди заступником начальника Ратнівської ОДПІ, начальником Камінь-Каширського відділення Ратнівської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Валентином Бебесом відкрили ще в серпні минулого року. Тоді підприємець із села Оленине, власник пилорами, Ігор Мороз передав податківцю помічені купюри. Цей процес зафіксували спеціальними відео та аудіо засобами. За даним фактом розпочали досудове розслідування, а вже в грудні, після його закінчення, справу передали до Камінь-Каширського районного суду.

Головуючим суддею у справі Бебеса призначили суддю Олександра Гончарука. Проте, на одному із чергових засідань прокуратура оголосила клопотання про відвід судді, оскільки з’ясувалося, що той перебуває в родинних стосунках із адвокатом підсудного. Зауважимо, що Валентин Бебес відмовився від послуг цього адвоката щойно розпочалося досудове слідство, взявши собі інших. До речі, їх у нього троє.

Проте, після призначення наступного судді в справі, Олесі Антонюк, прокуратура знову подала клопотання про відвід. Цього разу прокурор Шумик засумнівався у можливості провадження справедливого суддівства через публікацію «Камінь-Каширська новела, або як хабарник судить хабарника». Однак суддя Камінь-Каширського районного суду Віктор Гордійчук, який розглядав це клопотання, відмовив у його задоволенні. Адже за фактами, вказаними в новині, не відкрили жодних проваджень, а правоохоронні органи не внесли їх до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Тож суд під головуванням Олесі Антонюк заслухав покази головного свідка Ігоря Мороза, який з’явився лише на останнє засідання.

До речі, на перше засідання підприємець чомусь не прибув, проте на останнє таки з’явився в суді. Однак у його свідченнях дуже часто звучало «не пам’ятаю». Ігор Мороз, схоже, забув події, пов’язані з даванням влітку минулого року неправомірної вигоди та власним зверненням до прокуратури. Однак, як виявилося, не все чітко пам’ятають і інші свідки, які з’явилися для дачі показів на чергове засідання суду, що відбулося вчора.

Проте, прибули в суд не всі, кому мали намір поставити запитання. Деякі свідки, незважаючи на отримані повістки, на засідання так і не з’явилися. До інших же повістки в руки так і не потрапили, вони та повернулися в районний суд з помітками «за даною адресою не працює» або «у зв’язку із закінченням терміну зберігання». Втім, їхні свідчення все-одно хочуть почути на наступних засіданнях.

Зауважимо, що на попередньому засіданні прокуратура знову звернулася до суду з клопотаннями про відсторонення Валентина Бебеса від виконання посадових обов’язків строком на 2 місяці та взяття його під домашній арешт. Суддя, враховуючи всі обставини, прийняла рішення застосувати попередній запобіжний захід – наклала особисте зобов'язання терміном на 2 місяці та на місяць відсторонила підсудного від роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 31 Березня 2016 15:47
Ужас ! на 3 тис зловили. А інші податківці начальники волині зажираються і ніхто не зловить?нічого не помінялось після яника
123 Показати IP 31 Березня 2016 19:14
В м.Рожище Кривовязюк бере все що дають а чомусь досі не сидить, хату збудували підприємці і 0
камінь Показати IP 31 Березня 2016 20:57
смішно!!!!!! попередниця бебеса платонова в камені "заробила" на квартиру нову, хабарниця ще та. Бебеса посадять, а на його місце повернуть Платонову. отаке правосуддя. зате з такою як платонова камінь знову прозвучить, правоохоронцям робота буде
Камінь Показати IP 24 Травня 2016 09:21
Тільки діти (і то дуже маленькі) в Камені не знали, що Бебес брив усе підряд разом з Чихом мєнтом, який йому у всьому помічник. Рано чи пізно він мав сколотись, на 3 тисячах чи на 30, він брав, і це факт, а тому має сидіти скотин*ка!
Сергій Показати IP 8 Січня 2017 09:37
Люди його не посадять,,,ви де живете в Україні а в нас в державі що міліція що суді що влада ГАВНО ,,бо в Європі вже давним давно посадили ,закрили,і забули, і там люди кажуть що він і так мало взяв ви що говорите це живий хабар на якому зловили на гарячому після цього тільки тюрма і все ,,а якщо не посадять значить добре всім на лапу клав

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus