USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На Волині судили програміста, який за 82 тис. став «працівником «Укрзалізниці» та намагався втекти за кордон

10 Лютого 2024 12:03
На Волині за підробку документів працівника «Укрзалізниці» та спробу перетину державного кордону судили програміста компанії Gameloft, яка розробляє відеоігри. Чоловік придбав підробку за 82 тисячі гривень та ще й змушений буде заплатити 68 тисяч гривень штрафу.

Відповідний вирок ухвалив Шацький районний суд.

На лаві підсудних опинився уродженець міста Пологи Запорізької області Олександр С. Він має вищу освіту, працює програмістом Gameloft, одружений.

Читати ще: Мав проблеми з заробітком, але заплатив $2 тис. за «інвалідність»: на Волині судили студента, який намагався виїхати за кордон

З матеріалів справи відомо, що на початку серпня 2022 року він замовив у невідомої особи через Telegram посвідчення про відрядження помічника машиніста тепловоза служби локомотивного господарства АТ «Укрзалізниця», наказ Регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця», та витяг з наказу Міністерства інфраструктури України «Про бронювання військовозобов`язаних працівників підприємства залізничного транспорту України регіональної філії «Донецька залізниця» АТ «Укрзалізниця».

8 вересня в одному з відділень «Нової пошти» у Львові Олександр С. отримав вищезазначені «документи» на своє ім’я. У них було вказано про його службове відрядження до Польщі та відомості про бронювання. За підробку чоловік заплатив 82 тисячі гривень.

Читати ще: На Волині підприємця, який зробив собі «інвалідність» та хотів втекти за кордон, оштрафували на 144 тис. грн

А через шість днів Олександр С. вирішив перетнути кордон через пункт пропуску «Ягодин» та як підставу для цього надав прикордонникам куплені підроблені документи, однак ті зрозуміли, що документи несправжні.

Між прокурором та підозрюваним було укладено угоду про визнання винуватості. Затвердивши угоду, суд оштрафував Олександра С. на 68 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus