USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині судитимуть депутата, який давав прокурору 10 тисяч гривень хабара

27 Квітня 2020 11:51
На Волині депутат постане перед судом за надання неправомірної вигоди прокурору.

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури.

Слідство вважає, що таким чином керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Встановлено, що посадовець отримав із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи задля викриття та документування правопорушення: завдяки його принциповій позиції правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фіма Показати IP 27 Квітня 2020 13:43
Ну ясно прокурор обідився"я ж не л*х откат 1%",тра мінімум 15-20%, і було б все ок, а так жадность фраєра погубила...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus