USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Депутат Волинської облради вимагав 35 тисяч доларів хабара

13 Вересня 2023 10:22
12 вересня 2023 року НАБУ і САП за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР Нацполіції викрили депутата Волинської обласної ради на одержанні неправомірної вигоди у сумі 35 тис. дол. США.

Про це повідомили у НАБУ.

За даними слідства, посадовець вимагав неправомірну вигоду від фізичної особи, яка мала намір придбати земельну ділянку на території однієї з територіальних громад Волинської області з метою подальшого створення на ній підприємства з утилізації відходів. В обмін на «винагороду» депутат обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень необхідних для отримання земельної ділянки у власність.

Протягом квітня-травня поточного року посадовець одержав у вигляді «завдатку» частину неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. доларів США, а після отримання залишку у сумі 25 тис. доларів США та обміну їх на євро з метою замести сліди був затриманий у порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру. Детективи перевіряють причетність до вчинення злочину інших осіб.

Розслідування зазначених фактів НАБУ і САП розпочало після звернення підприємця до Національного бюро з відповідною заявою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Василь Показати IP 13 Вересня 2023 10:53
А то все Київ і Київ. В Луцьку також не ликом шиті! Правда маштаб хабарів трохи менший.А так все те саме.
Анонім Показати IP 13 Вересня 2023 11:55
Затягнуть судовий процес на роки, журналісти замовкнуть по команді, судді винесуть 'надгуманний' вирок, або й зовсім опрвдають, так відбувається у переважній більшості таких випадків. До речі, цей депутат за освітою військовий і йому нема ще 60ти років. Але у нас чомусь мобілізовують лише тих, у кого з майна перекошена хата в селі, або якась хрущовка у місті. Ті, хто має немало майна, на війну не йдуть, у них в тилу свій 'фронт'.
відповідь Показати IP 13 Вересня 2023 13:51
Це у Володимирі, навіть не Луцьку,,,))) Колишній гопник з 90-х, який став директором ліцею(((( ....Вдумайтесь, люди.....
Волиняка Показати IP 14 Вересня 2023 08:07
А ми і далі будемо чухати потилицю - чого це інвесторів нема, щоб нам підприємства будувати?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus