USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині священник зв’язав дитину скотчем та погрожував гвинтівкою: суд покарав його умовно

23 Грудня 2023 13:46
Умовне покарання отримав священник одного з храмів на Волині: чоловік зв’язав дитину скотчем та погрожував гвинтівкою, незаконно позбавивши її волі.

Відповідний вирок ухвалив Ковельський міськрайонний суд.

Інцидент трапився ввечері 8 червня на території храму Святої Анни Луцької дієцезії римо-католицької церкви на вулиці Вербицького, 1А у Ковелі. Священник Анатолій Л. помітив малолітню дівчинку, яка рвала черешні з дерева.

Чоловіку це не сподобалося. Він схопив дитину за руки та потягнув до гаражного приміщення монастиря. Всередині гаража Анатолій Л. обмотав дівчинці руки, тулуб та обличчя скотчем, що ускладнювало їй дихання. Далі він прив’язав дитину до стелажа та почав погрожувати гвинтівкою. Лише після цього священник звільнив дівчинку.

Дії Анатолія Л. кваліфікували за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Священник визнав свою вину. На суді свої дії пояснив надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку дитини, бажанням її налякати й провчити. Натомість свій вчинок він засудив і намагається загладити його наслідки. Священник зауважив, що відшкодував збитки потерпілій та перепросив у її батьків.

Читати ще: На Волині священник хотів взяти на поруки чоловіка, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої

Обираючи міру покарання, суд врахував щире каяття та позитивну характеристику Анатолія Л. А інцидент з дитиною представники Феміди розцінили як ситуативний виняток.

«Обвинувачений мав і має бездоганну характеристику, позитивний і активний соціальний статус, спрямований на допомогу ближньому. Негативна подія, яка сталася в житті обвинуваченого, має здебільшого ситуативний характер, ця подія є винятком, а не правилом. Обвинувачений через особливості свого стану і нервове виснаження не знайшов у цьому випадку правильної реакції на дії потерпілої, яка базувалася б на нормах закону і моралі. Його реакція далеко вийшла за межі адекватності. Слід відмітити, що обвинувачений вочевидь засуджує в собі цей вихід за межі адекватності й робить все для того, щоб виправити ситуацію, порозумівся, наприклад, з потерпілою стороною, що є дуже важливим», – вважали судді.

У підсумку Анатолію Л. призначили покарання у вигляді двох років позбавлення волі, яке замінили на рік умовного терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Приїхали Показати IP 23 Грудня 2023 13:56
Повертаємося в XVI століття, пани, попи і челядь.
Читач Показати IP 23 Грудня 2023 15:29
Нормальний піп пригостив би дитину черешнями і пояснив би ,що краще попросити,а не рвати без дозволу.Такому не місце в церкві, а в тюрмі,тому що він познущався над дитиною.Як люди будуть ходити в церкву до такого чорта.
232 Показати IP 23 Грудня 2023 15:41
П правосудіє.
батько Показати IP 23 Грудня 2023 15:59
Якби він зробив таке з моєю дитиною, то я б прикував його скобою за мошонку до асфальту, щоб побачили усі прихожани. Фашист, а не піп.
Анонім Показати IP 23 Грудня 2023 17:13
умовно? А суддя скільки взяв бабла за своє 'правосуддя' ?
Василь Показати IP 23 Грудня 2023 17:32
А чого така поблажливість у судді!!?.Дуже дивно.За пляшку віски або коробку цукерок 3 роки-а тут рік умовного,майже нічого!!
Анонім Показати IP 23 Грудня 2023 20:49
На все суд Божий
Анонім Показати IP 24 Грудня 2023 07:54
Справжній священник не зробив би такого з дитиною.
Анонім Показати IP 24 Грудня 2023 07:54
Ще й за якісь ягоди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus