USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.95 41.40
  • PLN 10.16 10.44

На Волині та ще в 4 областях виявили хворих на новий штам коронавірусу

23 Січня 2024 11:10
За січень в Україні зареєстрували випадки нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який називають Дженні. Відомо, що загалом 9 людей захворіли.

Про це повідомляє МОЗ України.

Новий штам вірусу виявили у таких областях:

Сумській (3);

Волинській області (2);

Черкаській області (2);

Рівненській (1);

Запорізькій (1).

Як зазначають фахівці, вірус SARS-CoV-2 постійно мутує та ухиляється від імунної відповіді, тобто швидше вражає ослаблений імунітет. Так, захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак набутий імунітет після вакцинації знижує ризики ускладнень під час хвороби.

Читати ще: ВООЗ закликає до маскового режиму через зростання захворюваності на Covid-19

«Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення», – зазначає заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Примітно, що серед з 9 людей, які захворіли, лише одна мала два щеплення проти COVID-19. Зважаючи на клінічні симптоми, медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, лише одна людина була госпіталізована до лікарні. Вік пацієнтів – 27-73 роки.

Читати ще: Вчені створили препарат, який, ймовірно, зможе полегшити симптоми тривалого COVID-19

Також у ВООЗ зазначають, що ризик для населення низький, а вакцини, які використовуються у світі проти COVID-19, захищають і від нового субваріанту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus