USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині триває обмеження використання електроенергії

28 Жовтня 2022 11:23
28 жовтня на території Волинської області згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго» застосовують графіки обмеження електроенергії та потужності для промислових споживачів.

Порядок застосування черг аварійних відключень, місце відключення та його тривалість визначається за розпорядженням та у повній координації з диспетчером Західного регіону.

Як зауважують, ці заходи дають можливість уникнути хаотичного, некерованого відключення великої кількості споживачів та недопущення виникнення системної аварії.

Читати ще: Чому на Волині не повідомляють графіки відключення електроенергії. Роз’яснення

«Інформація про причини застосування зазначеного заходу, його початок, закінчення та інші відомості, що можуть створити уявлення про потенціал енергетичних об‘єктів, є інформацією із обмеженим доступом у період воєнного стану.

Графік аварійних відключень – це не графік із датою і переліком населених пунктів, це перелік ліній електропередач, які підпадають під негайне відключення у разі отримання відповідного розпорядження.

Графік відключень електроенергії надати неможливо, оскільки відключення є не плановими, а аварійними.

Такі відключення почергово вводяться у всіх районах області. Просимо волинян із розумінням поставитись до ситуації, що склалась», – наголосили у «Волиньобленерго».

Також закликають малий, середній бізнес та побутових споживачів з 07:00 до 23:00 мінімалізувати використання енерговитратних приладів: обігрівачів, бойлерів, електроплит, пральних машин, духовок, кондиціонерів, мікрохвильовок.

Як повідомляли, з 25 жовтня на території Волинської області згідно із розпорядженням диспетчера НЕК «Укренерго» застосовуються графіки аварійних відключень для населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
петсіонер Показати IP 27 Жовтня 2022 10:09
Чому не дають відключитися від опалення якщо воно мені не потрібне?
Ан до петсіонер Показати IP 27 Жовтня 2022 13:01
А чому тебе хтось має відключити? Тим більше як? Труби ідуть через квартиру
Ігор луцький до Ан Показати IP 27 Жовтня 2022 18:44
Навіть дуже просто.залишити трубу чисто для транзиту.але монополіст не дозволить!все Закарпаття перейшло на автономку і платять в 2-3 рази менше.
Хвєдя Показати IP 27 Жовтня 2022 14:30
Чому вимкнення не справедливі? Два дні підряд вимикають в мене, а в сусідніх будинках - ні.
Хвєді до Хвєдя Показати IP 27 Жовтня 2022 18:45
тут не діло в справедливості, написано ж, що відключення аварійні, а значить диспетчер сам оцінює кого треба відключити, а кого лишити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus