USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині цьогоріч 12 сімей учасників бойових дій придбали житло завдяки держпрограмі

26 Жовтня 2023 08:59
Цьогоріч з державного бюджету для Волині передбачено понад 75 млн гривень на житло для 36 родин учасників бойових дій. Наразі помешкання придбали уже 12 сімей.

Про державну і регіональну підтримку ветеранів та їхніх сімей розповіла під час брифінгу ОДА директор департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод.

«В області реалізується державна програма на виплату грошової компенсації за житлові приміщення для учасників бойових дій, які є особами з інвалідністю першої чи другої групи, а також учасників бойових дій з числа ВПО чи членів сімей загиблих, які перебували на квартирному обліку, як потребуючі житла в органах місцевих самоврядування», – зазначила Оксана Гобод.

Крім виконання загальнодержавних програм, в області прийняті і реалізуються дві регіональні програми на підтримку військових, ветеранів та членів їхніх сімей. Зокрема, відбувається надання послуг із семиденного відпочинку в комунальних санаторно-курортних закладах області членам сімей загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців.

«Також надаємо матеріальну допомогу в розмірі 100 тисяч гривень сім’ям загиблих військових. З виділених 80 мільйонів гривень, на жаль, ми вже освоїли 58 мільйонів, – розповіла очільниця департаменту соціальної та ветеранської політики. – Ми максимально стараємося спростити механізм отримання цієї допомоги, щоб люди могли звернутися в територіальну громаду, а громада звернулася до нас для опрацювання документів у стислі терміни».

Також через пенсійний фонд впроваджується програма надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Особам з інвалідністю внаслідок війни пільги надаються у розмірі 100%, для учасників бойових дій 75%, а членам родин загиблих 50% в межах норм споживання.

«З наступного року ми будемо пропонувати, аби в кожній територіальній громаді був створений ветеранський хаб. Для того, щоб за принципом рівний-рівному ветерани і їхні сім’ї могли спілкуватися, комунікувати і вирішувати ряд питань. Крім того, ми будемо розвивати соціально-психологічну кризову допомогу безпосередньо ветеранам», – додала Оксана Гобод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus