USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині цьогоріч не працюватимуть оздоровчі табори для дітей

2 Червня 2022 08:44
В умовах воєнного стану в Україні дозволено проводити оздоровчу кампанію для дітей, однак лише там, де це можливо. У Волинській області заклади оздоровлення та відпочинку дітей не працюватимуть, тому що у таборах немає захисних укриттів.

Про це розповіла начальниця управління соціальних послуг департаменту соціального захисту населення ОДА Любов Яремчук в сюжеті телеканалу «12 канал», повідомляють на сайті Волинської ОДА.

«На Волині є 11 позаміських оздоровчих таборів для дітей різної форми власності та підпорядкування. Згідно Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», саме на оздоровчі табори покладається відповідальність за життя та безпеку дітей, – зазначила Любов Яремчук. – Наразі жоден табір області немає укриття від повітряної загрози. Також жоден заклад оздоровлення немає власного транспорту, що міг би забезпечити швидку евакуацію дітей. Тому Волинська ОВА рекомендуватиме органам місцевого самоврядування натомість створювати дозвіллєві гуртки».

Деякі гуртки уже працюють, оскільки кількість дітей в області збільшується та вони потребують дозвілля. Зокрема, на Волинь повертаються з-за кордону сім’ї, які виїхали на початку війни та проживають родини, які приїхали з регіонів, де ведуться бойові дії. До слова, такі гуртки є на території кожної територіальної громади.

Також обласна військова адміністрація рекомендуватиме органам місцевого самоврядування співпрацювати із сусідніми країнами, аби дітей на оздоровлення відправляти закордон. Це стосується дітей, які потребують соціальної уваги та підтримки.

Щодо пришкільних таборів, то їх теж на Волині не планують відкривати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus